Home » Sport » Cros de Ziua Națională

Cros de Ziua Națională

CARP Bârlad a organizat o întrecere sportivă la care au luat parte nu mai puțin de 123 de concurenți dornici de a-și arăta calitățile, în ciuda frigului de afară.

În ciuda temperaturii scăzute, 123 de concurenți au luat startul la Crosul dedicat Zilei Naționale a României organizat de Casa pentru Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad pe 29 noiembrie.

Noi am sperat să avem mai mulți concurenți, dar cred că și vremea, dar și distanța până la Bârlad pentru cei din mediul rural au făcut să nu ajungă la acest concurs”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

Sub sloganul „Împreună suntem mai puternici”, la eveniment s-au putut întrece de la egal la egal alergători din oraș și din localitățile învecinate.

Spre deosebire de alte activități similare, când se dădeau mai multe starturi, în funcție de categoriile de vârstă și sex, acest cros a fost unul în care concurenții nu a trebuit să alerge împreună. Acest fapt nu i-a descurajat deloc, ba mai mult i-a făcut pe concurenți să-și dorească să întreacă nu doar concurenții din aceeași categorie. Astfel, în ciuda faptului că au fost doar trei starturi, atleții amatori s-au întrecut pe 24 de categorii.

La primul start au luat parte copiii din clasele 0-IV, ei trebuind să acopere 650 de metri, însă nu a fost desemnat numai un singur câștigător. Categoriile în cadrul cărora au luptat aceștia au fost – clasele 0-II, masculin și feminin și clasele III-IV, masculin și feminin.

Pentru cei din clasele V-VIII cursa a fost de 1.300 de metri, iar concurenții s-au întrecut, de asemenea, la patru categorii: clasele V-VI, masculin și feminin și clasele VII-VIII, masculin și feminin.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OooRmyLdFTw&w=560&h=315]

Cel mai numeros start a fost a celor din categoriile cuprinse între clasa a IX-a și vâsta de peste 71 de ani. Aceștia a trebuit să acopere și cea mai mare distanță – 2.500 de metri. Ei s-au luptat pe 16 categorii (8 masculine și 8 feminine). Categoriile au fost următoarele: clasele IX-X, clasele XI-XII, 19-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani, 51-60 ani, 61-70 ani și peste 71 de ani.

După ce s-au terminat toate cursele, au fost oferite diplome tuturor participanților, iar câștigătorii au primit și medalii. Aceștia au avut și privilegiul de a urca pe podium ca niște adevărați campioni, fiind aclamați de toți cei prezenți.

După festivitatea de premiere, ce a încântat pe toată lumea, a urmat o tombolă în care s-a pus la bătaie mai multe premii, cel mai dorit premiu fiind bicicleta.

Cursa a fost una stradală, start-finișul fiind în fața CARP Bârlad, iar premierea a avut loc în sala „Alexandru Ioan Cuza” a aceleași instituții. (Andrei ARSENE)

CARP Bârlad a organizat o întrecere sportivă la care au luat parte nu mai puțin de 123 de concurenți dornici de a-și arăta calitățile, în ciuda frigului de afară. În ciuda temperaturii scăzute, 123 de concurenți au luat startul la Crosul dedicat Zilei Naționale a României organizat de Casa pentru Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad pe 29 noiembrie. „Noi am sperat să avem mai mulți concurenți, dar cred că și vremea, dar și distanța până la Bârlad pentru cei din mediul rural au făcut să nu ajungă la acest concurs”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: