Home » Social » Cursuri gratuite pentru sute de oameni din mediul rural

Cursuri gratuite pentru sute de oameni din mediul rural

Vineri, Asociația Ecovas din Vaslui a lansat proiectul Echipa Mobilă – serviciu integrat de ocupare și formare profesională pentru mediul rural, ce vizează reducerea inactivității în mediul rural și stimularea inițiativelor locale în domeniul ocupării forței de muncă în domenii non-agricole, atât prin angajarea membrilor grupului țintă cu contracte de muncă, cât și prin stimularea lor să desfășoare activități independente.

Proiectul este desfășurat împreună cu primăriile din Zorleni și Perieni și se adresează unui număr minim de 486 de persoane inactive, care sunt ocupate în agricultura de subzistență, șomeri și șomeri de lungă durată din județul Vaslui.

Într-o primă fază, care se va desfășura pe parcursul a 18 luni, prioritate vor avea femeile și tinerii întreprinzători. Minim 252 de persoane inactive din mediul rural vor beneficia de formare în domenii non-agricole. Prin proiect se urmărește furnizarea de competențe antreprenoriale, consiliere, asistență și de măsuri de sprijin direct pentru dezvoltarea inițiativelor antrepenoriale în domenii non-agricole în mediul rural, pentru cel puțin 28 de persoane. La fel, prioritate vor avea femeile și tinerii întreprinzători. Motivul pentru care proiectul vine în sprijinul femeilor este acela că aceste se regăsesc mai puțin în statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ceea ce i-a făcut pe organizatori să creadă că ele fac parte mai ales din categoriile persoanelor inactive sau a șomerilor neînregistrați. De asemenea, potrivit informațiilor pe care l-au gestionat realizatorii proiectului, se pare că în mediul rural vasluian sunt de trei ori mai mulți șomeri ca în mediul urban.

Concret, cei interesați vo putea beneficia gratuit de informare, de consiliere, cursuri de formare și de activități de mediere a muncii (publicarea zilnică a joburilor vacante, etc). Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele intersate sunt: să locuiască în mediul rural vasluian, să nu aibă loc de muncă, să nu aibă venituri din vânzarea de produse agricole și să nu figureze cu venituri de acest gen la Administrația Finanțelor Publice și să fie cu adevărat interesate de cursurile puse la bătăie de organizatori, dar și de ideea de a ocupa un loc de muncă după absolvirea cursurilor. În materie de cursuri gratuite, oferta Ecovas este generoasă: bucătar, ospătar, cofetar-patiser, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, îngrijitoare bătrâni, babysitter, lucrător în comerț, lucrător în tricotaje-confecții, lucrător în construcții, operator calculator,inspector resurse umane, contabil, competențe antreprenoriale. Cursanților li se decontează transportul și se acordă sprijin financiar pentru participarea la cursuri (200-350 de lei de participant). Informații detaliate puteți obține la numărul de telefon al Asociației Ecovas, 0235.318881, dar și la sediul primăriilor partenere Zorleni și Perieni. (B.R.)

Vineri, Asociația Ecovas din Vaslui a lansat proiectul Echipa Mobilă – serviciu integrat de ocupare și formare profesională pentru mediul rural, ce vizează reducerea inactivității în mediul rural și stimularea inițiativelor locale în domeniul ocupării forței de muncă în domenii non-agricole, atât prin angajarea membrilor grupului țintă cu contracte de muncă, cât și prin stimularea lor să desfășoare activități independente. Proiectul este desfășurat împreună cu primăriile din Zorleni și Perieni și se adresează unui număr minim de 486 de persoane inactive, care sunt ocupate în agricultura de subzistență, șomeri și șomeri de lungă durată din județul Vaslui. Într-o primă fază,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: