Home » Justitie » Fonduri de miliarde și performanță pe datorie – Handbaliștii au mâncat de pomană

Fonduri de miliarde și performanță pe datorie – Handbaliștii au mâncat de pomană

Conducerea Grupului Școlar Industrial „Ion Mincu” așteaptă de aproape doi ani ca HC Vaslui să achite întreaga contravaloare a hranei servite de jucătorii de la HC Vaslui în cantina liceului, timp de șase luni, în perioada 2012-2013. Jucătorii au beneficiat de meniuri preferențiale, cu mult mai consistente decât cele servite de elevii de rând, dar evident, mai scumpe. Calculată la o masă pe zi, timp de 180 de zile, valoarea unui meniu a fost de peste 45 de lei.

Bogdan RUSU

În ciuda faptului că a primit aproape 1.000.000 de lei din partea Consiliului Local Vaslui la două rectificări de buget, conducerea Handbal Club Vaslui nu reușește să achite o datorie istorică de 5.000 de lei. Suma reprezintă contravaloarea meselor servite de lotul echipei vasluiene de handbal la cantina Grupului Școlar Industrial „Ion Mincu” din muncipiul reședință. Cei 18 jucători ai echipei au folosit, gratuit, sala de sport a liceului timp de șase luni (în intervalul 2012-2013), periodă în care Sala Sporturilor a fost în reparații. În plus, sportivii au beneficiat și de mese preferențiale, a căror consistență nu a fost identică cu cele servite de elevii de rând. Din nefericire pentru conducerea liceului vasluian, handbaliștii au spus „Să fie primit!” și luni la rând nimeni din conducerea clubului nu achitat niciun leu în contul mâncării primite de jucători.

În aproape șase luni, 18 jucători au făcut o consumație de 8.185 de lei. Dacă ar fi avut antrenamente zilnic și ar mâncat la cantina de la Mincu după fiecare antrenament, ar reieși că în fiecare din cele 180 de zile de prezență la cantină, handbaliștii au servit produse gastronomice în valoare de 45,47 de lei. Asta în condițiile în care majoritatea handbaliștilor sunt plătiți de club cu suma de 1.000 de lei, iar patru jucători primesc 9.000 de lei lunar.

Ovidiu Lisievici, directorul de la „Ion Mincu” a fost foarte evaziv în a oferi aceste informații și a fost cât se poate de succint. El ne-a declarat că aceste debite nu au fost realizate în timpul mandatului său și că nu dorește să apară în presă cu declarații ce pot afecta în vreun fel imaginea HC Vaslui. Asta în situația în care după mai bine de un an, „Ion Mincu” a recuperat 1.185 de lei în mai 2013 și o altă sumă de 2.000 de lei ulterior (în mai 2014). O sumă derizorie de 3.185 de lei dintr-o datorie 8.185 de lei.

Mi se pare jenant și rușinos faptul că, după ce în ședința trecută am aprobat 500.000 pentru Handbal Club Vaslui, sau 700.000 cu suplimentarea de fonduri, la care se adaugă 1.000.000 prin proiectul pentru sport, prin care am privat alte sporturi de acești bani, datoria către Liceul Ion Mincu nu este nici până astăzi plătită. Este jenant că am distribuit către HC Vaslui suma de 1.700.000 de lei, iar pentru 5.000 de lei să ne facem de râs”, a declarat Leonard-Alin Negruți, consiler local și reprezentant al CL Vaslui în Consiliul de administrație al Liceului „Ion Mincu”.

Conducerea Grupului Școlar Industrial „Ion Mincu” așteaptă de aproape doi ani ca HC Vaslui să achite întreaga contravaloare a hranei servite de jucătorii de la HC Vaslui în cantina liceului, timp de șase luni, în perioada 2012-2013. Jucătorii au beneficiat de meniuri preferențiale, cu mult mai consistente decât cele servite de elevii de rând, dar evident, mai scumpe. Calculată la o masă pe zi, timp de 180 de zile, valoarea unui meniu a fost de peste 45 de lei. Bogdan RUSU În ciuda faptului că a primit aproape 1.000.000 de lei din partea Consiliului Local Vaslui la două rectificări de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: