Home » Invatamant » A început reabilitarea Școlii „Iorgu Radu”

A început reabilitarea Școlii „Iorgu Radu”

La finele săptămânii trecute, la Primăria Bârlad a avut loc lansarea oficială a Proiectului de consolidare, reparații și modernizare a Școlii Gimnaziale nr. 1 „Iorgu Radu” Bârlad. Au fost prezenți Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Mircea Ferlovici, directorul școlii, reprezentanți ai primăriei și ai firmelor de construcții care vor realiza lucrările.

Va fi o lucrare grea, complicată pentru constructori, mai ales că e o clădire de patrimoniu. Vor lucra angajați ai trei firme – Urban Proiect Bârlad, Consint Bârlad și DAS Iași. Poate vor trebui realizate și alte colaborări pentru că, la un moment dat, vor trebui să lucreze 70 -80 de muncitori. Termenul de finalizare trebuie respectat, de aceea se va lucra și pe timpul iernii”, a declarat Viorel Dumitrașc, directorul Urban Proiect.

El a menționat că imobilul a fost greu încercat de-a lungul vremii, rezistând cu brio multor cutremure, iar asta se datorează simțului de răspundere cu care a fost construită (în 1826). În urma expertizei făcute, s-a constatat că are una dintre cele mai solide temelii din câte sunt în Bârlad. Documentele spun că numai costurile acesteia s-au ridicat la vremea aceea la jumătatea din valoarea totală a imobilului.

Termenul de finalizare a lucrărilor este primăvara lui 2016. Acestea au debutat, inițial, în 2008 însă, din lipsă de bani, au fost sistate după numai o lună. După alți șase ani, municipialitatea bârlădeană a cerut finanțare de la Uniunea Europeană și a obținut 11 milioane de lei, din care 1,3 milioane sunt contribuția Guvernului României. Lucrările au fost reluate pe 6 noiembrie, contractul de finanțare fiind semnat cu câteva zile înainte. (Mihaela NICULESCU)

La finele săptămânii trecute, la Primăria Bârlad a avut loc lansarea oficială a Proiectului de consolidare, reparații și modernizare a Școlii Gimnaziale nr. 1 „Iorgu Radu” Bârlad. Au fost prezenți Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Mircea Ferlovici, directorul școlii, reprezentanți ai primăriei și ai firmelor de construcții care vor realiza lucrările. „Va fi o lucrare grea, complicată pentru constructori, mai ales că e o clădire de patrimoniu. Vor lucra angajați ai trei firme – Urban Proiect Bârlad, Consint Bârlad și DAS Iași. Poate vor trebui realizate și alte colaborări pentru că, la un moment dat, vor trebui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: