Home » World » Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Moscova a acuzat luni NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militară mai intensă în țările baltice, adăugând că o aderare a Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică ar „submina securitatea în întreaga Europă”.

NATO „încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord”, a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meșkov, într-un interviu pentru agenția Interfax.

„Desfășurarea în continuare a unor exerciții militare și trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice” vor duce la „distrugerea” stabilității și a securității în această regiune, a subliniat Meșkov.

De asemenea, el a declarat că Alianța Nord-Atlantică nu a oferit „nicio dovadă” privind o prezență militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informațiile oferite de Kiev.

„Subliniez că o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în brațele NATO își asumă mari responsabilități geopolitice”, a avertizat Meșkov.

Noul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, și președintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei, în contextul în care administrația prooccidentală de la Kiev și NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susținerea separatiștilor proruși din estul Ucrainei. Rusia susține că nu a trimis trupe în Ucraina.

Sursa: mediafax.ro

Moscova a acuzat luni NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militară mai intensă în țările baltice, adăugând că o aderare a Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică ar "submina securitatea în întreaga Europă". NATO "încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord", a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meșkov, într-un interviu pentru agenția Interfax. "Desfășurarea în continuare a unor exerciții militare și trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice" vor duce la "distrugerea" stabilității și a securității în această regiune, a subliniat Meșkov. De asemenea, el a declarat că Alianța Nord-Atlantică…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: