Home » Social » SMURD Vaslui, la ceas aniversar

SMURD Vaslui, la ceas aniversar

Sâmbătă, la ora 11, Centrul Civic al Vasluiului a găzduit manifestările organizate cu prilejul împlinirii a cinci ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) în județ. La eveniment a participat și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, precum și oficialități județene, cât și locale. Manifestările au debutat cu o paradă a celor de la SMURD și a ambulanțelor din dotare, urmată de două exerciții ce au avut loc în același timp, unul de intervenție și descarcerare, în care s-a acordat primul ajutor a trei persoane care au rămas încarcerate în urma coliziunii între două autoturisme și, celălalt, de salvare a unor persoane de pe acoperișul unei clădiri foarte înalte cu ajutorul noii autospeciale cu scară.

Roxana NĂSTASĂ

Centrul Civic al orașului a devenit sâmbătă, atracția principală, preț de câteva ore, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de SMURD Vaslui.

Prezent la eveniment, Raed Arafat a ținut să aducă mulțumiri celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” Vaslui, paramedicilor și lucrătorilor SMURD, pentru activitatea desfășurată în cei cinci ani de existență.

“Îi felicit pe toți, începând cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui, colegii de la Iași, medicii, care au avut curajul să vină și să se implice în această activitate și pompierilor care au făcut față provocării de a deveni nu numai pompieri care se luptă contra incendiilor, dar și pompieri care sunt salvatori universali care merg la orice, oricând și la oricine care are nevoie să-l sprijine, să-l asiste și chiar să-l salveze. Azi, la cinci ani de existență SMURD Vaslui și la aproximativ 30.000 de intervenții, nu pot să spun decât mulțumesc, felicitări și la mai mare”, a declarat Raed Arafat.

“Am fost de la început un susținător al echipei SMURD și am apreciat mereu efortul colectivului de profesioniști care, deși sunt prinși zilnic în durerile celor din jur, reușesc mereu să fie stăpâni pe situație. În fața celor care, de multe ori își dau viața pentru a salva vieți, care pun mai presus de orice bucuria de a ajuta și de a dărui speranță acolo unde este deznădejde, nu pot decât să mă înclin și să le strâng mâna cu recunoștință” a declarat Vasile Pavăl, primarul Municipiului Vaslui.

După alocuțiuni, s-au acordat plachete, medalii și dimplome de excelență celor care au contribuit la dezvoltarea acestui servciu.

Pentru familiarizarea audienței cu specificul activităților paramedicilor și pompierilor vasluieni cei prezenți la festivitate au avut ocazia să vizioneze un exercițiu tactic, ce presupunea o salvare de la înălțime, precum și o intervenție pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor a trei persoane care au rămas încarcerate în urma coliziunii între două autoturisme pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui.

Pentru salvarea persoanelor de la înălțime a fost folosită cea mai nouă și modernă autospecială intrată în dotarea ISU Vaslui, iar la descarcerare au intervenit o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă și trei ambulanțe SMURD (două de tip B2 și una de tip C1 pentru Terapie Intensivă Mobilă).

Sâmbătă, la ora 11, Centrul Civic al Vasluiului a găzduit manifestările organizate cu prilejul împlinirii a cinci ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) în județ. La eveniment a participat și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, precum și oficialități județene, cât și locale. Manifestările au debutat cu o paradă a celor de la SMURD și a ambulanțelor din dotare, urmată de două exerciții ce au avut loc în același timp, unul de intervenție și descarcerare, în care s-a acordat primul ajutor a trei persoane care au rămas încarcerate în urma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: