Home » Administratie » Sute de vasluieni au ieșit în centru de Ziua Națională a României

Sute de vasluieni au ieșit în centru de Ziua Națională a României

Ieri, de Ziua Națională a României, sute de vasluieni au fluturat în Centrul Civic și stegulețe cu drapelul tricolor. Manifestările dedicate acestei sărbători au debutat la ora 11, cu o slujbă religioasă ținută de un sobor de preoți, după care oficialitățile județului au ținut să transmită fiecare câte un mesaj românilor, dar mai ales vasluienilor prezenți cu ocazia acestei zile de maximă importanță.

În fața oamenilor s-au aflat prefectul județului, Andrei Puică, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu și Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. Toți aceștia au ținut să le ureze la mulți ani tuturor românilor.

Prefectul Județului a citit mesajul premierului Victor Ponta pentru români și a urat apoi la mulți ani românilor și vasluienilor, totodată.

„La mulți ani români și mult succes în această luptă de înfăptuire a ideii de unitate națională” a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Ceva mai lung a fost discursul primarului Vasile Pavăl, care le-a vorbit celor prezenți despre Unire și despre însemnătatea acestei zile, terminând tot cu o urare.

„La 1 decembrie 1918, Unirea a devenit un simbol al luptei, al forței. Avem o singură limbă, un singur drapel, o singură țară, o țară care așteaptă să i se întoarcă fiii acasă. Fie ca România să aibă parte liniștea și pacea de care are nevoie. La mulți ani vasluieni, la mulți ani România” a spus primarul Vasile Pavăl.

După transmiterea acestor mesaje, a urmat o ceremonie de depunere a coroanelor pentru eroi. Manifestările din Centrul Civic al Vasluiului au culminat cu o paradă militară care a atras toate privirile celor prezenți.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, la Vaslui au continuat apoi cu o expoziție de fotografii ”Timpii orașului”, ce a avut loc la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, urmată de un concert oferit de Fanfara de la Valea Mare și Fanfara Rotaria în Centrul Civic.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol românesc în adevăratul sens al cuvântului, care a avut loc la Casa de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui, oferit de Orchestra Busuioc Moldovenesc – Chișinău, grupul Folcloric Etnos și Cristian Pomohaci.

Depuneri de coroane la Cimitirul „Eternitatea” Bârlad

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Bârlad cu fast și cu gânduri bune aduse eroilor neamului. Activitatea, organizată de Primăria Bârlad și Garnizoana Bârlad, a reunit atât personalități locale, cât și oameni simpli, care au asistat la o depunere de coroane de către primarul Constantin Constantinescu, viceprimarul Marin Bunea, consilieri locali, parlamentari, reprezentanți ai unor instituții și firme din Bârlad etc.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=f1GT5Py56lg&w=420&h=315]

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, a urmat un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți, după care au fost rostite alocuțiuni. De asemenea, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut. Evenimentul s-a încheiat printr-o defilare a Gărzii de Onoare și a personalului ISU.

Roxana NĂSTASĂ

Andrei ARSENE

Ieri, de Ziua Națională a României, sute de vasluieni au fluturat în Centrul Civic și stegulețe cu drapelul tricolor. Manifestările dedicate acestei sărbători au debutat la ora 11, cu o slujbă religioasă ținută de un sobor de preoți, după care oficialitățile județului au ținut să transmită fiecare câte un mesaj românilor, dar mai ales vasluienilor prezenți cu ocazia acestei zile de maximă importanță. În fața oamenilor s-au aflat prefectul județului, Andrei Puică, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu și Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. Toți aceștia au ținut să le ureze la mulți ani tuturor românilor. Prefectul Județului a citit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: