Home » Sport » Locul 1 pentru echipa Iana-Bârlad, la turneul de la Sibiu

Locul 1 pentru echipa Iana-Bârlad, la turneul de la Sibiu

Echipa Iana-Bârlad a reprezentat Moldova, în cadrul programului „Pierre de Coubertin” și a câștigat la mare luptă în dauna echipelor din Zalău și Sibiu.

Echipa Școlii Gimnaziale nr.1 Iana și a școlii „George Tutoveanu” Bârlad, au câștigat turneul final de oină de la Sibiu, din 28-30 noiembrie. Cele două școli au format o echipă comună și au reprezentat Moldova. Din echipă au făcut parte șapte elevi de la Școala din Iana și trei de la școala din Bârlad: Radu Angheluță, Cosmin Blioju, Alin Olaru, Rareș Olaru, Ștefan Olaru, Andrei Pifaroc, Robert Pricop, Andrei Rusu, George Tăbăcaru și Alexandru Toma.

„Am jucat inteligent, copiii s-au comportat excelent, iar după primele două etape aveam maximum de puncte. Am avut doar o micâ sincopă în meciul cu echipa Sibiului”, ne-a declarat Ovidiu Mangu, profesor de educație fizică la Școala Gimnazială nr. 1 Iana.

La turneu au mai participat echipe reprezentative a Olteniei, Transilvaniei, Dobrogei, Banatului și Crișanei, întâlnindu-se cele mai bune echipe reprezentative de juniori III din țară. Meciurile au fost foarte strânse, echipa bârlădeană câștigând două dintre meciuri la limită. Astfel rezultatele echipei din județ au fost următoarele: Iana-Bârlad – Constanța (4-2), Iana-Bârlad – Timișoara (12-0), Iana-Bârlad – Craiova (2-0), Iana-Bârlad – Sibiu (4-6), Iana-Bârlad – Zalău (2-0).

Elevii au fost însoțiți de profesorii de sport ale școlilor implicate: Ovidiu Manga, Gigi Popa, dar și de directorul școlii Iana, Radu Cătălin și de responsabil de zonă, Sergiu Frangulea, președintele Asociației Județene de Oină Vaslui și profesor de educație și sport din cadrul Liceului „Mihai Eminescu”, Bârlad.

„Am reușit să facem o figură foarte frumoasă prin câștigarea turneului ceea ce demostrează că jocul de oină din județ este la un nivel foarte bun”, ne-a declarat Sergiu Frangulea.

Clasamentul turneului este următorul: Iana-Bârlad – 13 puncte, Zalău – 11 puncte, Sibiu – 11 puncte, Craiova – 10 puncte, Constanța – 7 puncte și Timișoara – 5 puncte.

Acest turneu s-a desfășurat sub egida Federației Române de Oină, a făcut parte din cadrul proiectului „Și tu poți fi campion la oină!” și finanțat prin programul „Pierre de Coubertin” de Ministerul Tineretului și Sportului.

Totodată, la în cadrul acestei întreceri sportive, s-a ținut un moment artistic, în care fiecare echipă a prezentat mai multe tradiții și obiceiurile.

„Echipa noastră a reușit și prin acest moment să iasă în evidență. Prin prezentarea obiceiului dintre ani „Capra” copiii au impresionat atât ceilalți sportivi, cât și restul audienței”, ne-a mai spus Sergiu Frangulea.

În paralel, la Sibiu s-a mai desfășurat un turneu dedicat fetelor, în cadrul proiectului dedicat lor „Fetele promovează identitatea națională prin oină!”. Competiția fetelor a fost câștigată de echipa din Mioveni. (Andrei ARSENE)

Echipa Iana-Bârlad a reprezentat Moldova, în cadrul programului „Pierre de Coubertin” și a câștigat la mare luptă în dauna echipelor din Zalău și Sibiu. Echipa Școlii Gimnaziale nr.1 Iana și a școlii „George Tutoveanu” Bârlad, au câștigat turneul final de oină de la Sibiu, din 28-30 noiembrie. Cele două școli au format o echipă comună și au reprezentat Moldova. Din echipă au făcut parte șapte elevi de la Școala din Iana și trei de la școala din Bârlad: Radu Angheluță, Cosmin Blioju, Alin Olaru, Rareș Olaru, Ștefan Olaru, Andrei Pifaroc, Robert Pricop, Andrei Rusu, George Tăbăcaru și Alexandru Toma. „Am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. bravo felicitari!!!!!!

%d blogeri au apreciat: