Home » Administratie » Prima zăpadă nu a pus probleme deosebite

Prima zăpadă nu a pus probleme deosebite

Ninsoarea căzută ieri-noapte nu a ridicat probleme primarilor. Ieri, la nivelul județului Vaslui s-a circulat în condiții de iarnă, însă toate drumurile au fost practicabile. În condițiile în care și ieri a nins toată ziua, autoritățile județene se așteaptă ca în cursul zilei de astăzi să apară probleme pe anumite sectoare de drum.

Bogdan RUSU

Ninsorile de ieri nu au cauzat probleme în traficul rutier județean. Înainte de închiderea ediției, Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui, ne-a declarat că la nivelul Consiliului Județean Vaslui nu s-au raportat situații privind blocarea căilor de acces rutier. El a mai spus că dacă va continua să ningă, ar putea să apară asemenea situații în dimineața de astăzi.

În fiecare an însă, autoritățile se confruntă cam cu aceleași cazuri nefericite de înzăpeziri. În fiecare iarnă, autoritățile locale au de furcă la fiecare cod calben anunțat de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie, în sensul că au fost nevoite ierni la rând să bocheze preventiv accesul pe o serie de căi de acces rutier. În judetul Vaslui, sectoarele de drum național în care se produc frecvent blocaje din cauza zăpezii și a viscolului sunt DN 11A Ivesti- Bârlad, DN 2F (între Dragomirești și Bleșca, DN 24 Solești – Codăești, DN 24B Valea Grecului, DN 24 A Murgeni (Rînzești – Berezeni – Vetrișoaia) și DN 26(Blăgești- limita județului Galați). Blocarea circulației din cauza căderilor de zăpadă se înregistrează foarte des pe și pe drumurile județene, mai ales pe anumite sectoare: DJ 244 I Mălușteni, DJ 247 Codăesti-Dănești și DJ 243B Ciocani- Coroiești, iar DJ 242C Docăneasa și DJ 242G Vinderei sunt drumuri în care atunci când ninge se circulă îngreunat.

La nivelul comunelor, drumuri cu asemenea probleme sunt Drumul Comunal (DC) 53 Viișoara- Gara Roșiești, cu rută ocolitoare DJ 244HDJ244-Gara Banca; DC 150 Zorleni-Dealu Mare; DC 43 Fălciu- Bozia; DC 44 Fălciu-Odaia Bogdana; DC 44A Fălciu- Copăceana; DC94 Puiești-Bartaluș-Mocani sau DC 75 Grivița- Odaia Bursucani.

Conform datelor statistice oficiale, lungimea drumurilor publice din județ este de 2.186,35 km. Din acestea, 17,75% sunt în administrarea Secției Drumuri Naționale Bârlad, 42,60% sunt drumuri județene gestionate de SC Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui, iar 39,65%, adică 866,88 km sunt drumuri comunale aflate în grija primăriilor.

Ninsoarea căzută ieri-noapte nu a ridicat probleme primarilor. Ieri, la nivelul județului Vaslui s-a circulat în condiții de iarnă, însă toate drumurile au fost practicabile. În condițiile în care și ieri a nins toată ziua, autoritățile județene se așteaptă ca în cursul zilei de astăzi să apară probleme pe anumite sectoare de drum. Bogdan RUSU Ninsorile de ieri nu au cauzat probleme în traficul rutier județean. Înainte de închiderea ediției, Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui, ne-a declarat că la nivelul Consiliului Județean Vaslui nu s-au raportat situații privind blocarea căilor de acces rutier. El a mai spus că dacă va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile