Home » Social » Flori si miresme la Muzeul "Vasile Pârvan"

Flori si miresme la Muzeul "Vasile Pârvan"

de Mihaela NICULESCU

Ca în fiecare an, primăvara nu vine la Bârlad înainte ca Muzeul „Vasile Pârvan” să trimită iubitorilor de frumos mesaje florale de primăvară. Expoziția florală așteaptă vizitatori până pe 5 martie.

Duminică 1 Martie, Muzeul „Vasile Pârvan” în colaborare cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați, le-a oferit bârlădenilor o expoziție de culoare și prospețime intitulată „Mesaje de primăvară”. Sute de flori, dintre care n-au lipsit mesagerii primăverii – ghioceii, freziile, zambilele și freziile – au fost cu dibăcie puse în aranjamente, sau altfel de prezentări, creând o pată de culoare și oferindu-le bună dispoziție vizitatorilor.
„Ne bucurăm să găzduim pentru a 13-a oară expoziția de flori dedicată primăverii, și asta chiar pe 1 Martie, când, cel puțin calendaristic, primăvara sosește pe plaiurile noastre. Maestre în arta florilor au reușit să încânte nu doar publicul, dar și pe noi muzeografii din Bârlad. Expoziția este rodul muncii celor de la serele Primăriei Bârlad, dar și muzeografilor de la Complexul de Științe ale Naturii din Galați, cu care avem o colaborare îndelungată și frumoasă”, a declarat muzeograful Laurențiu Ursachi, organizatorul evenimentului.
Serele Primăriei Bârlad au fost prezente cu un colț floral unde vedeta principală a fost Cineraria, o floare de ghiveci care înflorește în acest sezon.
„Am încercat să aducem un plus de atracție publicului cu ajutorul unui manechin îmbrăcat în culori pastelate simbolizând primăvara. Ne onorează să participăm în fiecare an la această expoziție, iar publicul să ne admire florile crescute cu grijă în serele Primăriei”, a declarat Olga Ungureanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Bârlad.
Grădina botanică de la Galați s-a remarcat printr-un parc floral, unde, alături de florile de sezon – lalele, primule, frezii, ghiocei – a fost prezentă și o plantă deosebită, Proteea, originară din Africa de Sud. Culorile au fost accentuate de ciclame si zambile multicolore, noutatea fiind în acest an, folosirea vaselor transparente și a nisipului colorat. Din partea Complexului Muzeal din Galați, au fost prezente și au luat cuvântul muzeografele Elena Zlate și Soltana Arsenie.
Expoziția va fi deschisă publicului până pe 5 martie.

de Mihaela NICULESCU Ca în fiecare an, primăvara nu vine la Bârlad înainte ca Muzeul „Vasile Pârvan” să trimită iubitorilor de frumos mesaje florale de primăvară. Expoziția florală așteaptă vizitatori până pe 5 martie. Duminică 1 Martie, Muzeul „Vasile Pârvan” în colaborare cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați, le-a oferit bârlădenilor o expoziție de culoare și prospețime intitulată „Mesaje de primăvară”. Sute de flori, dintre care n-au lipsit mesagerii primăverii – ghioceii, freziile, zambilele și freziile – au fost cu dibăcie puse în aranjamente, sau altfel de prezentări, creând o pată de culoare și oferindu-le bună dispoziție vizitatorilor.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile