Home » National » PARTIDUL M10 – lansare de Mărțișor, cu critici dure la adresa corupției și impostorilor

PARTIDUL M10 – lansare de Mărțișor, cu critici dure la adresa corupției și impostorilor

Europarlamentarul Monica Macovei și-a lansat, de 1 martie, formațiunea politică M10, în prezența a peste o sută de simpatizanți, cei mai mulți tineri, membrii fondatori criticând cercul vicios din politică, “puroi plin de sânge”, și enumerând ”impostorii, agramații, plagiatorii, tâmpiții, pipițele”

La intrarea în sală, femeile care au participat la evenimentul de lansare, în Sala de Cultură a Studenților din Capitală, au primit din partea organizatorilor câte o floare, alături de ”manifestul economic” al noii formațiuni.

În filmul de prezentare, cu care a început întâlnirea, unul dintre vorbitori a spus că ”bretonul ” este elementul care o identintifică vizual pe Monica Macovei și că staff-ul de campanie al acesteia a avut 100 de strategi și niciun executant.

Evenimentul a avut și parte de un ”incident”. Astfel, în timpul desfășurării lansării, un bărbat a afișat la intrarea în Casa de Cultură a Studenților lozinca ”Democracy is a lie”, scrisă pe un purceluș portocaliu, alături de textul ”Bine ați venit la reșaparea politicii din România!” și de o fotografie a Monicăi Macovei, cu o muscă verde pe față, având pe fundal o siglă neclară a PDL.

”Democrația nu e o minciună, e un adevăr în care credem cu toții. În numele acestui adevăr se moare în lume, în numele democrației, acum câteva zile, a fost ucis cu patru gloanțe principalul opozant al lui Vladimir Putin, Boris Nemțov, un opozant curajos al unui regim autoritar, dictatorial și criminal cum este cel din Rusia”, a spus, în fața simpatizanților M10, Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori.

La cererea acestuia, participanții au ținut un moment de regulegere în memoria liderului opoziției din Rusia, Boris Nemțov.

În discursul său, Papahagi a spus, ironic, și că în exeriența sa politică au fost mai mult ”eșece decât succesuri”.

”Avem de creat aici partidul antisistem, care să se opună putreziciunii din această țară, partidul care să fie, în sfârșit, alternativa la toată porcăria de care cu toți ne-am săturat (…). Nu putem fi spectatori la piesa pe care o joacă toți impostorii, toți agramații, toți plagiatorii, toți tâmpiții și toate pipițele”, a arătat acesta.

La conferința de presă care a urmat lansării, în fața susținătorilor partidului, europarlamentarul Monica Macovei a spus că M10 își propune să termine cu cercul vicios din politica actuală, care apare ”ca un puroi plin de sânge”.

Macovei a evitat să răspundă atunci când a fost întrebată cum comentează conținutul proiectului programului de guvernare propus de PNL, deși a acceptat să comenteze alte subiecte de actualitate.

Văzând că aceasta ezita să răspundă întrebării unuia dintre jurnaliști, Adrian Papahagi i-a șoptit: ”Nu suntem aici ca să facem o analiză”, Macovei spunând apoi prompt, la microfon: ”Vă las pe dumneavoastră să faceți o analiză a programului PNL”, și în rest făcând aprecieri generale despre noul partid liberal.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, cei doi au dat asigurări că noua formațiune politică nu va da găleți și pui congelați alegătorilor.

Sursa; mediafax.ro

Europarlamentarul Monica Macovei și-a lansat, de 1 martie, formațiunea politică M10, în prezența a peste o sută de simpatizanți, cei mai mulți tineri, membrii fondatori criticând cercul vicios din politică, "puroi plin de sânge”, și enumerând ”impostorii, agramații, plagiatorii, tâmpiții, pipițele” La intrarea în sală, femeile care au participat la evenimentul de lansare, în Sala de Cultură a Studenților din Capitală, au primit din partea organizatorilor câte o floare, alături de ”manifestul economic” al noii formațiuni. În filmul de prezentare, cu care a început întâlnirea, unul dintre vorbitori a spus că ”bretonul ” este elementul care o identintifică vizual pe…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: