Home » Justitie » Violatorii din Băcani rămân în arest

Violatorii din Băcani rămân în arest

de Marian MOCANU

După ce au răpit și sechestrat o femeie în vârstă de 34 de ani, pe care, prin amenințări și loviri, au obligat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, violatorii din Băcani se vor liberi, cerând înlocuirea arestării preventive cu arest la domiciliu. Judecătorii vasluieni au respins cererea, dat fiind că, pentru infracțiunile de care sunt acuzați, viol și lipsire de libertate, sunt pasibili de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu executare.

La începutul acestui an, o femeie în vârstă de 34 de ani a fost convinsă de o cunoștință, Maria Lorenn Balaican, să meargă împreună la Bârlad, dar după ce vor face o scurtă oprire la Băcani, la locuința unui cunoscut. Odată ajunse acolo, pentr femeia de 34 ani a început un adevărat coșmar, aceasta fiind sechestrată bătută și obligată să facă sex cu diverși indivizi din comună, aduși de gazdă, Mihai Cosntantin Crăciun. Pentru serviciile sexule , acesta cerea doritorilor bătută și alimente. Abia după câteva ore de chin, femeia a scăpat, datorită unui „oaspete”, căruia i s-a făcut milă de ea și a anunțat poliția.

Cei doi, Maria Lorenn Balaican și Mihai Cosntantin Crăciun au fost cercetați de procurori, în final pe numele lor fiind emis un mandat de reținere. Ulterior, judecătorii au dispus arestarea lor preventivă. Femeia este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și lipsire de libertate, iar Crăciun, care are antecedente penale, este acuzat de lipsire de libertate.

În același dosar mai sunt cercetați pentru viol doi vecini ai lui Crăciun: Dorin Ganciu, în vârstă de 46 ani, care la rându-i are antecedente penale, și Marian Ciprian Copilu, în vârstă de 24 ani.

Cei patru au cerut vineri judecătorilor Tribunalului Vaslui înlocuirea măsurii arestului preventiv în care se află cu o măsură mai blândă, cea de arest la domiciliu. Dată fiind gravitatea faptei de care sunt acuzați, magistrații vasluieni au respins ca fiind neîntemeiate cererile, astfel că cei patru vor rămâne în arestul IPJ încă o perioadă bună.

Dacă vor fi găsiți vinovați, pedepsele pe care le riscă violatorii din Băcani sunt de până la zece ani de închisoare, atât pentru viol, cât și pentru lipsire de libertate.

de Marian MOCANU După ce au răpit și sechestrat o femeie în vârstă de 34 de ani, pe care, prin amenințări și loviri, au obligat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, violatorii din Băcani se vor liberi, cerând înlocuirea arestării preventive cu arest la domiciliu. Judecătorii vasluieni au respins cererea, dat fiind că, pentru infracțiunile de care sunt acuzați, viol și lipsire de libertate, sunt pasibili de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu executare. La începutul acestui an, o femeie în vârstă de 34 de ani a fost convinsă de o cunoștință, Maria Lorenn…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile