Home » Invatamant » Simulare bacalaureat: viziunea argheziană

Simulare bacalaureat: viziunea argheziană

de Roxana NĂSTASĂ

Emoții mari pentru elevii claselor a XII- a care au intrat în febra simulărilor pentru Bacalaureat. Unii mai voioși, alții mai încrâncenați, cu toții au pășit ieri în sălile de clasă pentru a simula examenul de bacalaureat la Limba și Literatura Română.
subiecte simulare bacÎncepând cu orele 9, aceștia au avut trei ore la dispoziție să rezolve subiectele trimise de Ministerul Educației, timp în care accesul în unitatea de învățământ a fost interzis, totul desfășurându-se ca la examenul de bacalaureat propriu-zis.
La ieșirea din sălile de examen, elevii au părut mulțumiți, majoritatea declarând că subiectele au fost de dificultate medie. La subiectul al treilea, cel care provoacă cea mai mare teamă și cele mai mari emoții, liceenii de clasa a XII-a au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-o poezie de Tudor Arghezi.
„N-a fost greu. Au fost subiecte medii ca dificultate. Vom vedea însă când vor apărea rezultatele” a spus Dănuț, un tânăr de clasa a XII-a, elev la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui.
subiecte simulare bac-pag 2“Cred că m-am descurcat. Mă așteptam să fie mai greu, dar a fost chiar bine” a spus Raluca, elevă la același liceu.
Profesorii nu și-au dat încă cu părerea despre subiecte, întrucât majoritatea nici nu au apucat să le vadă, fiind ocupați cu buna desfășurare examenului.
„Nu pot face aprecieri cu privire la subiecte, dacă au fost sau nu ușoare, pentru că nu știu. La finalul examenului, lucrările au fost strânse și trimise la corectat. Nu am apucat să stau de vorbă nici cu elevii să-i întreb” a spus Cătălin Ignat, directorul Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
Astăzi, are loc simularea la Limba și Literatura Maternă, mâine proba obligatorie a profilului și joi, cei de clasa a XII-a vor simula proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afișate pe 12 martie, moment în care elevii vor vedea care este nivelul lor de pregătire pentru examenul maturității din vară.

de Roxana NĂSTASĂ Emoții mari pentru elevii claselor a XII- a care au intrat în febra simulărilor pentru Bacalaureat. Unii mai voioși, alții mai încrâncenați, cu toții au pășit ieri în sălile de clasă pentru a simula examenul de bacalaureat la Limba și Literatura Română. Începând cu orele 9, aceștia au avut trei ore la dispoziție să rezolve subiectele trimise de Ministerul Educației, timp în care accesul în unitatea de învățământ a fost interzis, totul desfășurându-se ca la examenul de bacalaureat propriu-zis. La ieșirea din sălile de examen, elevii au părut mulțumiți, majoritatea declarând că subiectele au fost de dificultate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: