Home » Sanatate » Lelia Croitoru, demisie „de onoare”
Lelia Croitoru

Lelia Croitoru, demisie „de onoare”

de Marian MOCANU

Doctorița Lelia Croitoru și-a dat ieri, 2 martie, demisia din funcția de director medical a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, invocând motive personale, și justificând actul de demisie ca un act de onoare, fără a da mai multe detalii.

Dr. Lelia Croitoru este una dintre cei mai longevive cadre de conducere ale Spitalului Județean de Urgență Vaslui, ea fiind nominalizată să ocupe acestă poziție și după preluarea, în anul 2010, de către Consiliul Județean Vaslui, a celei mai mari unități spitalicești din județ.

La acea vreme, Vasile Mihalachi arăta că formarea echipei de manageriat din care făcea parte dr. Croitoru se bucură de încrederea sa.

„Este o echipă pe care noi o cunoaștem și în care avem toată încrederea, și care a condus, cu bine rezultate, cel mai mare spital din județul Vaslui și în perioada 2001- 2006”, spunea Vasile Mihalachi.

Una dintre marile provocări din ultimii ani ai directorului medical Lelia Croitoru a fost buna asigurare a actului medical pe perioada în care a fost reabilitat Spitalul Județean de Urgență Vaslui, perioadă cu multe provocări determinate de restrângerea temporară a activității unor secții sau mutarea unor saloane, timp în care totuși activitatea medicală nu a avut de suferit.

Tot în perioada în care Lelia Croitoru a fost director medical, au fost și unele scandaluri de culpă medicală în care au fost implicați medici vasluieni, inclusiv cel din iulie 2012, în care doi pacienți ce urmau să fie operați au murit în urma unor anestezii greșit efectuate de medicul Aurel Zabolotnâi, medic ce ulterior și-a dat demisia.

„Este adevărat, doamna doctor Croitoru și-a dat demisia din funcția de director medical a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, motivând actul de demisie cu unele motive personale, pe care nu le putem comenta. Am luat act de demisie și urmează ca în scurt timp Consiliul Județean Vaslui, care are în administrare această instituție, să organizeze concurs pentru ocuparea acestui post. Deocamdată, dr Croitoru este în perioada de preaviz de 45 zile, după care, cu acordul Consiliului Județean va fi desemnată o persoană care va asigura interimatul până la concurs”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Deși a renunțat la funcția de director medical, Lelia Croitoru va rămâne mai departe medic primar la Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

de Marian MOCANU Doctorița Lelia Croitoru și-a dat ieri, 2 martie, demisia din funcția de director medical a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, invocând motive personale, și justificând actul de demisie ca un act de onoare, fără a da mai multe detalii. Dr. Lelia Croitoru este una dintre cei mai longevive cadre de conducere ale Spitalului Județean de Urgență Vaslui, ea fiind nominalizată să ocupe acestă poziție și după preluarea, în anul 2010, de către Consiliul Județean Vaslui, a celei mai mari unități spitalicești din județ. La acea vreme, Vasile Mihalachi arăta că formarea echipei de manageriat din care făcea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Poate ar fi fost mai potrivit titlul cu „Demisia de RUMOARE”!

%d blogeri au apreciat: