Home » Justitie » Hoți profesioniști, arestați preventiv

Hoți profesioniști, arestați preventiv

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați. Pe numele acestora, Judecătoria Bârlad a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru comiterea a șase infracțiuni.

În cursul lunii februarie, la Poliția municipiului Bârlad au fost primite mai multe sesizări privind comiterea unor infracțiuni de furt calificat, din locuințe și din societăți comerciale. De asemenea, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, un bărbat din municipiul Bârlad a apelat la Numărul Unic de Urgență 112 întrucât a observat două persoane necunoscute care încercau să forțeze sistemul de închidere de la o societate comercială din municipiu, situată pe strada Republicii. La fața locului s-au deplasat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, care au depistat doi tineri: Costel N., de 26 ani, din comuna Coroiești și Cosmin V., de 29 ani, din Epureni.
Efectuând cercetarea la fața locului, polițiștii au constatat că geamul de la magazin era spart, iar ușa de acces prezenta urme de forțare în zona sistemelor de asigurare, însă cei doi nu reușiseră să pătrundă în imobil. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au constatat că în aceeași seară, cei doi bărbați au pătruns prin forțarea ferestrei într-un apartament nelocuit, de pe aceeași stradă. Au sustras mai multe bunuri, pe care le-au abandonat înainte de a fi depistați de către jandarmi.
Costel N. și Cosmin V. sunt bănuiți de polițiști de comiterea a încă două infracțiuni de furt calificat (din locuință și din societate), precum și a două tentative la infracțiunea de furt calificat din societăți comerciale. Polițiștii au recuperat majoritatea bunurilor sustrase de către aceștia și le-au predat persoanelor vătămate.
Cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță de către polițiști, iar în ziua de 2 februarie au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
Instanța a admis propunerea parchetului și a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat și a trei tentative la infracțiunea de furt calificat, pe o perioadă de 30 zile.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați. Pe numele acestora, Judecătoria Bârlad a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru comiterea a șase infracțiuni. În cursul lunii februarie, la Poliția municipiului Bârlad au fost primite mai multe sesizări privind comiterea unor infracțiuni de furt calificat, din locuințe și din societăți comerciale. De asemenea, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, un bărbat din municipiul Bârlad a apelat la Numărul Unic de Urgență 112 întrucât a observat două persoane necunoscute care încercau să forțeze sistemul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile