Home » Justitie » Frații Chetran, trimiși în judecată

Frații Chetran, trimiși în judecată

de Marian MOCANU

Frații Chetran și ceilalți șapte contrabandiști de țigări descoperiți în urma perchezițiilor de la finele anului trecut au fost trimiși în judecată, judecătorii hușeni constatând, ieri, temeinicia și legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul întocmit de procurori. Cei 11 contrabandiști sunt cercetați în stare de libertate, dar sub control judiciar, neavând voie să ia legătura între ei sau cu martorii în dosar, lucru contestat fără succes de apărătorii fraților Chetran, nemulțumiți că cei patru frați nu au voie să viziteze în același timp casa părintească!

La jumătatea lunii decembrie 2014, polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial de Frontieră Vaslui, însoțiți de jandarmi au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și firmele unor persoane bănuite că s-ar ocupa cu traficul ilegal de țigări. Au fost efectuate nu mai puțin de 23 percheziții imobiliare, din care 18 pe raza județului Vaslui, în plasa polițiștilor de frontieră căzând 28 de persoane, care au fost duse la audieri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea confiscării 128.180 țigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 64.000 lei, patru autovehicule, importante sume de bani, în lei și valută, două pistoale cu capse și peste 20.500 materiale pirotehnice.

În urma audierilor, au fost arestate nouă persoane, printre care și frații Constantin, Lorin Sebastian, Lucian și Sabin Claudiu Chetran din Drânceni, cunoscuți în zonă că se ocupau cu traficul ilegal de țigări.

Cei opt – frații Chetran, Andrei Ioan Lemnaru, Lili Cristian Mardari, Ion Guiban și Petru Iulian Mărgian – au fost arestați preventiv la propunerea procurorilor, în același dosar mai fiind inculpate alte trei persoane, cercetate în libertate, Cătălin Traian Avarvarei, Robert Torică și Constantin Vlase.

În cadrul ședinței de ieri de la Judecătoria Huși, magisttrații au constatat temeinicia și legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul întocmit de procurori, decizând trimiterea celor 11 traficanți de țigări în judecată pentru infracțiunea de contrabandă calificată în formă continuată, ceea ce înseamnă că, în cel mai scurt timp, va începe procesul pe fond. Totodată, judecătorii au respins contestațiile formultae de inculpați, prin apărători, care se refereau în principal la menținerea măsurii preventive de control judiciar, formulate de frații Chetran, care nu mai puteau lua legătura unii cu alții, sub sancțiunea reiterării arestului preventiv.

Trebui menționat că, după ce, la începutul lunii februarie, judecătorii hușeni au decis menținerea stării de arest a celor opt traficanți arestați în dosar, în urma contestației formulate la Tribunalul Vaslui, magistrații vasluieni au decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de control judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

În afara interdicției de a lua legătura cu ceilalți inculpați sau cu martorii din dosar, ori de a se prezenta perioadic la organele de poliție, frații Chetran au rămas fără sursă de venit, contrabanda de țigări fiind principala lor îndeletnicire.

de Marian MOCANU Frații Chetran și ceilalți șapte contrabandiști de țigări descoperiți în urma perchezițiilor de la finele anului trecut au fost trimiși în judecată, judecătorii hușeni constatând, ieri, temeinicia și legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul întocmit de procurori. Cei 11 contrabandiști sunt cercetați în stare de libertate, dar sub control judiciar, neavând voie să ia legătura între ei sau cu martorii în dosar, lucru contestat fără succes de apărătorii fraților Chetran, nemulțumiți că cei patru frați nu au voie să viziteze în același timp casa părintească! La jumătatea lunii decembrie 2014, polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: