Home » Invatamant » Liceul Agricol Huși, pe un butoi cu pulbere
Andrei Puică

Liceul Agricol Huși, pe un butoi cu pulbere

de Roxana NĂSTASĂ

Instituția Prefectului Vaslui a dispus un control la centralele termice din unitățile școlare, în urma căruia au ieșit la iveală o serie de nerguli pentru care s-au dat sancțiuni și avertismente. Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Liceul Agricol Huși, unde centrala termică funcționa fără să aibă avizele necesare.
Potrivit prefectului de Vaslui, Andrei Puică, la unitatea respectivă exista oricând riscul producerii unui eveniment neplăcut, motiv pentru care s-a decis suspendarea furnizării gazelor naturale, până la obținerea tuturor avizelor de funcționare.
„Urmare a incidentului recent de la Tâncăbești am constituit două comisii care să meargă să verifice unitățile de învățământ care au centrale termice pe gaz. S-au descoperit nereguli, s-au dat sancțiuni. Cel mai grav caz e la Huși, la Liceul Agricol, unde centrala termică nu avea documentele necesare de funcționare. A fost oprită alimentarea cu gaz și căutăm soluții pentru ca elevii să nu sufere de frig. Șefii unității au motivat că nu știau situația și că lucrurile mergeau așa, în virtutea inerției. La control s-a descoperit acest lucru și s-a sistat gazul. Nu e normal, dar se întâmplă și astfel de lucruri. Probabil dacă nu era incidentul de la Tâncăbești, nici noi nu verificam și se putea ajunge la alte nenorociri, scurgeri de gaze sau chiar o explozie. Bine că am descoperit totul înainte de a se întâmpla vreo nenorocire”, a spus Andrei Puică, prefectul județului.
Cel mai probabil, cursurile la Liceul Agicol din Huși vor fi suspendate astăzi, deoarece unitatea nu are altă sursă de încălzire.

de Roxana NĂSTASĂ Instituția Prefectului Vaslui a dispus un control la centralele termice din unitățile școlare, în urma căruia au ieșit la iveală o serie de nerguli pentru care s-au dat sancțiuni și avertismente. Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Liceul Agricol Huși, unde centrala termică funcționa fără să aibă avizele necesare. Potrivit prefectului de Vaslui, Andrei Puică, la unitatea respectivă exista oricând riscul producerii unui eveniment neplăcut, motiv pentru care s-a decis suspendarea furnizării gazelor naturale, până la obținerea tuturor avizelor de funcționare. „Urmare a incidentului recent de la Tâncăbești am constituit două comisii care să meargă să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: