Home » Justitie » Urmăriți internațional, identificați la vama Albița

Urmăriți internațional, identificați la vama Albița

de Roxana NĂSTASĂ

În urma cooperării polițienești cu autoritățile din Elveția și Portugalia, doi moldoveni, urmăriți internațional pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății au fost identificați și reținuți pe teritoriul României, la vama Albița.

La data de 1 martie, în urma schimbului de date și informații prin intermediul Biroului Național SIRENE din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și autoritățile judiciare din Elveția, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au identificat un bărbat, de cetățenie moldoveană, în vârstă de 29 de ani. Acesta era căutat în vederea arestării pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății, fapte săvârșite în luna iulie 2014.
Tânărul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Elveția.
Acesta a fost reținut pentru 24 ore și condus în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui, urmând a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Iași pentru dispunerea de măsuri legale până la predarea către autoritățile elvețiene.
La aceeași dată, în urma cooperării internaționale dintre polițiștii și autoritățile judiciare din Portugalia a fost identificat un bărbat de cetățenie moldoveană, în vârstă de 38 de ani, care era căutat în vederea arestării. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tăinuire de bunuri furate, faptă săvârșită în anul 2009.
În urma schimbului de date și informații suplimentare prin intermediul Biroului Național SIRENE din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, ieri, bărbatul a fost identificat la Punctul de Trecere a Frontierei Albița de către polițiști de frontieră.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, pe bază de ordonanță de reținere.
Bărbatul va fi prezentat la Curtea de Apel Iași în vederea demarării procedurilor de extrădare către autoritățile judiciare din Portugalia.

de Roxana NĂSTASĂ În urma cooperării polițienești cu autoritățile din Elveția și Portugalia, doi moldoveni, urmăriți internațional pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății au fost identificați și reținuți pe teritoriul României, la vama Albița. La data de 1 martie, în urma schimbului de date și informații prin intermediul Biroului Național SIRENE din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și autoritățile judiciare din Elveția, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au identificat un bărbat, de cetățenie moldoveană, în vârstă de 29 de ani. Acesta era căutat în vederea arestării pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății, fapte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: