Home » Justitie » Contrabandistul piroman rămâne în arest

Contrabandistul piroman rămâne în arest

de Marian MOCANU

Lui Constantin Alexandru Căciulă, incendiatorul de la Vama Albița, i s-a respins contestația formulată împotriva sentinței judecătorilor hușeni, de menținere a stării de arest preventiv. În iulie 2014, Căciulă a vrut să scape de dovezile împotriva sa de trafic de țigări, incendiindu-și propriul autoturism, ocazie cu care a distrus mai multe bunuri, pe lângă garajul în care vameșii făceau verificări, flăcările extinzându-se și la un autovehicol din apropiere.

După ce a fost arestat, în iulie 2014, pentru că și-a incendiat propria mașină cu care voia să facă un transport de țigări netimbrate, de proveniență Republica Moldova, ocazie cu care a provocat distrugeri nu doar la garajul în care fusese dus vehicolul, dar și la o altă mașină situată în aceeași locație, Constantin Alexandru Căciulă este cercetat în continuare în stare de arest. Magistrații Tribunalului Vaslui au respins contestația făcută împotriva deciziei luate, pe data de 27 februarie, de judecătorii hușeni, de respingere a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpat.

Pe 30 iulie 2014, Constantin Alexandru Căciulă s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Albița pe sensul de intrare în țară, dar, existând suspiciuni că bărbatul este implicat în traficul cu țigări din Republica Moldova, lucrătorii vamali au cerut efectuarea unui control amănunțit asupra lui și a autoturismului, într-un spațiu special destinat controalelor. În timpul verificărilor au fost descoperite mai multe pachete cu țigări ascunse într-un locaș special amenajat din bordul mașinii. Văzând că a fost descoperit, Căciulă a luat o sticlă cu un lichid inflamabil din portbagajul mașinii, l-a aruncat peste vehicol, în zona locului unde au fost descoperite țigările și i-a dat foc.

Din fericire, în incendiul care a urmat nimeni nu a fost rănit dar au fost înregistrate pagube material deoarece focul s-a extins și la o altă mașină aflată într-un garaj alăturat

Pentru aceste fapte, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși au decis să-i întocmească dosar penal pentru distrugere prin incendiere, judecătorii hușeni aprobând cererea de arestare preventivă a lui Constantin Alexandru Căciulă. Împotriva acestei măsuri, contrabandistul piroman a formulat nu mai puțin de șase cereri de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu altă măsură neprivativă de libertate, de fiecare dată fără succes, atât magistrații hușeni, cât și cei ai Tribunalului Vaslui respingând de fiecare dată cererile sau contestațiile formulate.

de Marian MOCANU Lui Constantin Alexandru Căciulă, incendiatorul de la Vama Albița, i s-a respins contestația formulată împotriva sentinței judecătorilor hușeni, de menținere a stării de arest preventiv. În iulie 2014, Căciulă a vrut să scape de dovezile împotriva sa de trafic de țigări, incendiindu-și propriul autoturism, ocazie cu care a distrus mai multe bunuri, pe lângă garajul în care vameșii făceau verificări, flăcările extinzându-se și la un autovehicol din apropiere. După ce a fost arestat, în iulie 2014, pentru că și-a incendiat propria mașină cu care voia să facă un transport de țigări netimbrate, de proveniență Republica Moldova, ocazie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: