Home » National » Gen. Ben Hodges (SUA): Vladimir Putin incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii / Traian Basescu: Confirma analizele noastre

Gen. Ben Hodges (SUA): Vladimir Putin incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii / Traian Basescu: Confirma analizele noastre

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, afirma ca Rusia incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar oferi o pozitie de forta asupra economiilor sud-est europene, potrivitThe Daily Telegraph.
„Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o”, a spus Hodges, intr-un discurs sustinut la Berlin.
De asemenea, el a afirmat ca Rusia are 12.000 de soldati in Ucraina. „Daca nu credeti nici acum ca Rusia este implicata direct in Ucraina, nu veti crede niciodata. Nu vreti sa o credeti”, a subliniat el.
Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi că declaratia generalului Hodges legata de evolutiile din Europa de Est este „extrem de importanta” confirma analiza sa si a structurilor romanesti de securitate.
„Am venit să-i atenționez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declarație extrem de importantă legată de evoluțiile din Europa de Est. A fost declarația generalului Hodges (Ben Hodges – n.r.), comandantul forțelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informațiilor și a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ținta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării”, a spus fostul șef de stat, la plecarea de la sediul central al PMP din Capitală, potrivit Agerpres.
Băsescu a adăugat că acest lucru, venit din partea unui comandant militar, nu este de trecut cu vederea.
„S-a ajuns la aceeași concluzie pe care în analiza mea și a structurilor de securitate românești am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forțelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras”, a mai spus acesta.
Băsescu nu a dorit să discute despre poziția pe care ar trebui să o aibă președintele Klaus Iohannis.
„N-aș discuta. Eu i-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu e joacă cu situația de securitate din regiune”, a mai declarat fostul șef al statului.

Sursa: hotnews.ro

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, afirma ca Rusia incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar oferi o pozitie de forta asupra economiilor sud-est europene, potrivitThe Daily Telegraph. "Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o", a spus Hodges, intr-un discurs sustinut la Berlin. De asemenea, el a afirmat ca Rusia are 12.000 de soldati in Ucraina. "Daca nu credeti nici acum ca Rusia este implicata direct in Ucraina, nu veti crede niciodata. Nu vreti sa o credeti", a subliniat el. Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi că declaratia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: