Home » Social » Revin ninsorile!

Revin ninsorile!

de Marian MOCANU

Sunt zilele „Babei Dochia”, astfel că pe nimeni nu mai miră faptul că, la început de martie, vremea este capricioasă, de la zile călduroase cum au fost în primele zile ale lunii, se poate ajunge la ger și ninsori. Nici acest an nu face excepție, pentru următoarele zile fiind așteptate temperaturi scăzute și chiar ninsori.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de cod galben valabile pentru cea mai mare parte a țării, pentru vânt puternic, precipitații bogate, inclusiv sub formă de lapoviță sau zăpadă, care vor afecta și județul Vaslui. Prima avertizare, valabilă până azi, 6 martie, la ora 16, se referă la județele Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Dolj și zonele de munte din judetele Cluj, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Vrancea, Botoșani, Suceava și Maramureș, unde vor cădea precipitații mai ales sub formă de ninsoare, care vor depăși local 15 – 20 de litri pe metru pătrat și izolat 30 – 35 de litri pe metru pătrat. În Dobrogea, sudul Munteniei și al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului, inclusiv în zona vasluiului, precipitațiile vor fi mixte. Sunt așteptate intensificări ale vântului. Meteorolgii au emis un al doilea cod galben de ninsoare care va intra în vigoare vineri, 6 martie, de la ora 16.00, valabil până sâmbătă, 7 martie, la ora 16.00, fiind afectată marea parte a țării, inclusiv județul Vaslui.

de Marian MOCANU Sunt zilele „Babei Dochia”, astfel că pe nimeni nu mai miră faptul că, la început de martie, vremea este capricioasă, de la zile călduroase cum au fost în primele zile ale lunii, se poate ajunge la ger și ninsori. Nici acest an nu face excepție, pentru următoarele zile fiind așteptate temperaturi scăzute și chiar ninsori. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de cod galben valabile pentru cea mai mare parte a țării, pentru vânt puternic, precipitații bogate, inclusiv sub formă de lapoviță sau zăpadă, care vor afecta și județul Vaslui. Prima avertizare, valabilă până…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: