Home » Sanatate » Mii de vasluieni loviți de viroze

Mii de vasluieni loviți de viroze

de Roxana NĂSTASĂ

Încă două persoane din județ au căzut pradă, în ultima săptămână, virusului gripal. Astfel, de la începutul sezonului rece, s-au confirmat șase cazuri de gripă în județ. De asemenea, numărul persoanelor cu infecții respiratorii a crescut considerabil în ultima perioadă.

Numărul virozelor și pneumopatiilor a variat de la începutul sezonului rece, existând perioade în care se înregistrau mai puține și perioade când numărul acestora creștea considerabil. Până în prezent, în județ, în acest sezon, aproximativ 25.000 de vasluieni au fost afectați de infecțiile respiratorii și s-au confirmat șase cazuri de gripă, două dintre ele în ultima săptămână.

„În ultima săptămână s-au înregistrat 2.412 cazuri de infecții respiratorii, dintre care 1.861 viroze și 551 pneumonii. Tot în ultima săptămână, au fost confirmate și două din cele șase cazuri de gripă din acest sezon: una la categoria de varstă 15-49 de ani, cealaltă la categoria de peste 65 de ani”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Vaslui.

Perioada de incubație a virusului, până la apariția simptomelor de gripă, este de 1-3 zile. Debutul gripei este brusc, cu febră între 38-41 de grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, tuse și dureri în gât. Apar apoi fotofobia, astenia, nasul înfundat și inapetența. În cazul unei gripe necomplicate, pacientul își revine într-o săptămână. Netratată la timp și corespunzător, apar complicațiile: pneumonia virală, exacerbarea bronșitei și a astmului, agravarea bolilor cardiovasculare, renale și pulmonare, otitele și sinuzitele. Un organism tarat poate să cedeze în urma complicațiilor gripei și să apară decesul. Gripa nu se tratează cu antibiotice ci numai complicațiile ei bacteriene.

de Roxana NĂSTASĂ Încă două persoane din județ au căzut pradă, în ultima săptămână, virusului gripal. Astfel, de la începutul sezonului rece, s-au confirmat șase cazuri de gripă în județ. De asemenea, numărul persoanelor cu infecții respiratorii a crescut considerabil în ultima perioadă. Numărul virozelor și pneumopatiilor a variat de la începutul sezonului rece, existând perioade în care se înregistrau mai puține și perioade când numărul acestora creștea considerabil. Până în prezent, în județ, în acest sezon, aproximativ 25.000 de vasluieni au fost afectați de infecțiile respiratorii și s-au confirmat șase cazuri de gripă, două dintre ele în ultima săptămână.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: