Home » World » Justitia rusa a decis arestarea a cinci suspecti in cazul asasinarii lui Boris Nemtsov/ Zaur Dadaev, suspect cecen care si-ar fi recunoscut implicarea in asasinat – musulman devotat, socat de caricaturile din revista Charlie Hebdo

Justitia rusa a decis arestarea a cinci suspecti in cazul asasinarii lui Boris Nemtsov/ Zaur Dadaev, suspect cecen care si-ar fi recunoscut implicarea in asasinat – musulman devotat, socat de caricaturile din revista Charlie Hebdo

Comitetul de Ancheta din Rusia a depus la instanta cereri de arestare pentru cinci persoane suspectate ca au fost implicate in asasinarea politicianului de opozitie Boris Nemtsov, anunta agentia rusa Interfax. Instanta a decis arestarea tuturor celor cinci suspecti. Potrivit judecatorului, unul dintre suspecti, Zaur Dadaev, a recunoscut implicarea in asasinat atunci cand a fost interogat de anchetatori. Zaur Dadaev, suspectul cecen in cazul asasinatului lui Boris Nemtov, este un barbat „extrem de credinios” care a fost socat de caricaturile din revista Charlie Hebdo cu Profetul Mohammed, a declarat duminica liderul cecen Ramzan Kadirov, potrivit Reuters.
„Comitetul de Ancheta cere in instanta arestarea a cinci suspecti in legatura cu uciderea lui Boris Nemtsov. Ancheta continua”, a scris duminica pe Twitter purtatorul de cuvant al Comitetului, Vladimir Markin.
Potrivit lui Markin, cei retinuti sunt suspectati atat de organizarea cat si de savarsirea crimei. El a mai spus ca anchetatorii continua sa caute persoane ce ar avea legaturi cu asasinatul.

  • Lider cecen: Zaur Dadaev, suspect in cazul asasinatului lui Boris Nemtov, este un musulman devotat, socat de caricaturile Charlie Hebdo

Zaur Dadaev, suspectul cecen in cazul asasinatului lui Boris Nemtov, este un barbat „extrem de credinios” care a fost socat de caricaturile din revista Charlie Hebdo cu Profetul Mohammed, a declarat duminica liderul cecen Ramzan Kadirov, potrivit Reuters.
Anchetatorii rusi au precizat saptamana trecuta ca analizeaza posibilitatea ca militantii islamisti sa il fi impuscat mortal pe Nemtov, un liberal, pentru ca acesta a aparat caricaturile din revista franceza de satira Charlie Hebdo.
„Toti cei care il cunosc pe Zaur Dadaev confirma ca este extrem de credincios si ca a fost, ca toti musulmanii, socat de activitatile revistei Charlie si de comentariile venite in sprijinul publicarii acelor caricaturi”, a scris Kadirov pe contul sau de Instagram.
Kadirov a confirmat de asemenea ca Dadaev, unul dintre cei cinci suspecti retinuti pentru asasinatul din 27 februarie al lui Nemtov, fusese embru al politiei cecene si fusese decorat pentru curaj.

  • Instanta a decis arestarea tuturor celor cinci suspecti

Un tribunal din Moscova a decis ca toti cei cinci suspecti in cazul asasinarii lui Boris Nemtsov sa fie mentinuti in arest, informeaza Reuters. Potrivit judecatorului, unul dintre suspecti, Zaur Dadaiev, a recunoscut implicarea in asasinat atunci cand a fost interogat de anchetatori.
Judecatoarea Natalia Mushnikova a declarat ca „implicarea lui Dadaiev in comiterea acestei crime este confirmata, pe langa propria marturie, de totalitatea probelor adunate in acest caz”.
In afara de Dadaiev, justitia rusa a mai arestat doi frati, Anzor si Shagid Gubashev, precum si alti doi barbati, Ramzan Bakhayev si Tamerlan Eskerkhanov.
Doi dintre ei, Dadaiev si Anzor Gubashev, au fost inculpati pentru implicare in asasinat, in timp ce ceilalti trei sunt considerati suspecti.

  • Un barbat suspectat de implicare in asasinarea lui Boris Nemtsov s-a sinucis cand politia a venit sa-l aresteze

Un barbat suspectat de implicare in asasinarea opozantului rus Boris Nemtsov s-a sinucis in momentul in care politia a venit sa-l aresteze, aruncandu-se in aer cu o grenada, relateaza duminica agentia rusa Interfax, citata de Novinite.com.
Potrivit agentiei ruse, incidentul s-a petrecut sambata seara, in Groznii, capitala republicii ruse Cecenia.
Interfax relateaza, citand surse din politie, ca barbatul a aruncat cu o grenada inspre politistii care au venit sa-l aresteze, ca mai apoi sa se arunce in aer cu o a doua grenada.
Informatia nu a fost confirmata oficial de politia rusa, precizeaza Novinite.
***
Boris Nemtsov (55 de ani), fost vicepremier al Rusiei si unul dintre cei mai vehementi critici ai actualului presedinte Vladimir Putin, a fost impuscat mortal in centrul Moscovei, pe 27 februarie.
Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, a anuntat sambata ca doi barbati, identificati ca Anzor Gubashev si Zaur Dadaiev, au fost retinuti sub suspiciunea de implicare in acest asasinat.
Potrivit secretarului Consiliului de Securitate din republica rusa Ingusetia, Albert Barahoiev, alte doua persoane au fost retinute: un barbat care se afla in masina cu Zaur Dadaiev, precum si fratele lui Anzor Gubashev. El a precizat ca fratii Gubashev au locuit mult timp la Moscova, in timp ce Dadaiev lucra in politia din Cecenia.
De asemenea, Interfax a relatat duminica, citand surse din politie, ca un barbat care s-a aruncat in aer cu o grenada, sambata seara, la Groznii, capitala republicii ruse Cecenia, era un alt suspect in cazul asasinarii lui Boris Nemtsov.

Sursa: hotnews.ro

Comitetul de Ancheta din Rusia a depus la instanta cereri de arestare pentru cinci persoane suspectate ca au fost implicate in asasinarea politicianului de opozitie Boris Nemtsov, anunta agentia rusa Interfax. Instanta a decis arestarea tuturor celor cinci suspecti. Potrivit judecatorului, unul dintre suspecti, Zaur Dadaev, a recunoscut implicarea in asasinat atunci cand a fost interogat de anchetatori. Zaur Dadaev, suspectul cecen in cazul asasinatului lui Boris Nemtov, este un barbat "extrem de credinios" care a fost socat de caricaturile din revista Charlie Hebdo cu Profetul Mohammed, a declarat duminica liderul cecen Ramzan Kadirov, potrivit Reuters. "Comitetul de Ancheta cere…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: