Home » Justitie » Militar bârlădean, condamnat la patru ani închisoare

Militar bârlădean, condamnat la patru ani închisoare

Marian MOCANU

Cristinel Ionuț Scânteie, militarul bârlădean care punea minori să fure din locuințe sau chiar din unitatea militară la care era angajat a fost condamnat la patru ani de închisoare. Complicii săi, Dragoș Maricel Postolache și minorii Adrian Dănuț Batistă, Paul Embra Lupu și Vasile Pletea, care au mers pe calea recunoșterii faptelor, vor fi judecați separat.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul militarului tâlhar, care a fost condamnat la o pedeapsă totală de patru ani de închisoare cu executare. La începutul lunii decembrie a anului trecut, caporalul Cristinel Ionuț Scânteie, din cadrul garnizoanei Bârlad, a fost arestat după ce își alcătuse o adevărată bandă din care făceau parte alte patru persoane, din care trei minori, pe care-i punea să fure, el ocupându-se cu ascunderea bunurilor furate și vânzarea acestora.

Astfel, pradă „găștii” lui Scânteie au căzut o locuință din comuna Perieni, prădată în miezul nopții, de unde minorii au furat un aparat de sudură și un flex pentru tăiat metale, militarul fiind cel care își transporat complicii și făcea de pază. După câteva zile, Scânteie și-a dus partenerii pe o stradă din Bârlad, unde aceștia au tâlhărit o femeie, pe care au lovit-o și i-au furat geanta ce conținea, pe lângă mai multe produse cosmetice, 250 lei, carduri și cartea de identitate. Ulterior, Scânteie a încercat, fără succes, să folosească cardurile furate pentru a scoate diverse sume de bani.

Pentru fiecare capăt de acuzare, caporalul Cristinel Ionuț Scânteie a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată; o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor; o pedeapsă de 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt; 5 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de accesul ilegal la un sistem informatic și încă o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare pentru săvârșirea de tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În aceste condiții, judecătorii au decis ca „inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 3 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv a unui spor de 1 an și 9 luni închisoare, urmând ca în final să execute pedeapsa de 4 ani închisoare”.

În plus, instanța a dispus restituirea către unitatea militară a dispozitivului tip „nivelă” de artilerie element tun și a cartușelor de manevră descoperite la locuința militarului.

Din cauza acestei condamnări, caporalul Cristinel Ionuț Scânteie va fi scos și din cadrul armatei.

Complicii săi, Dragoș Maricel Postolache și minorii Adrian Dănuț Batistă, Paul Embra Lupu și Vasile Pletea, care au fost cercetați în libertate, au mers pe calea acordului de vinovăție, pentru a scăpa de o treime din pedeapsă, urmând a fi judecați separat.

Marian MOCANU Cristinel Ionuț Scânteie, militarul bârlădean care punea minori să fure din locuințe sau chiar din unitatea militară la care era angajat a fost condamnat la patru ani de închisoare. Complicii săi, Dragoș Maricel Postolache și minorii Adrian Dănuț Batistă, Paul Embra Lupu și Vasile Pletea, care au mers pe calea recunoșterii faptelor, vor fi judecați separat. Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul militarului tâlhar, care a fost condamnat la o pedeapsă totală de patru ani de închisoare cu executare. La începutul lunii decembrie a anului trecut, caporalul Cristinel Ionuț Scânteie, din cadrul garnizoanei Bârlad, a fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: