Home » News » SUA trimit 3.000 de militari în țările baltice pentru manevre militare

SUA trimit 3.000 de militari în țările baltice pentru manevre militare

Generalul american, John O’Connor, a anunțat, luni, că Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați, pentru manevre militare, în țările baltice. Potrivit acestuia, SUA au trimis peste o sută de echipamente militare grele, în special tancuri și alte vehicule de luptă, în cele trei țări baltice, pentru a le întări capacitatea de apărare și pentru a descuraja Rusia să le amenințe, informează HotNews.ro.
Aceste livrări au ca scop să arate „președintelui Putin determinarea noastră și Rusiei că ne putem reuni forțele”, a spus generalul O’Connor, însărcinat cu transportul echipamentelor.
Tancurile Abrams, vehiculele de luptă Bradley și vehiculele Scout Humvees vor rămâne în Estonia, Letonia și Lituania, atât timp cât „va fi necesar pentru a descuraja Rusia, în fața unei agresiuni”, a subliniat John O’Connor.
Membre ale NATO și UE, din 2004, cele trei țări baltice au un potențial militar propriu foarte slab.
Intervenția Rusiei, în estul Ucrainei, și manevrele militare în regiunea marii Baltice au stârnit temeri că puterea de la Kremlin ar putea încerca să destabilizeze cele trei țări, care au făcut parte din URSS, timp de o jumătate de secol.
În fața acestei situații, NATO își întărește capacitățile prin crearea unei forțe de 5.000 de oameni, care pot fi rapid mobilizați și sase centre de comandament, în proximitatea Rusiei, inclusiv în Romania.
Sursa : Realitatea.net

About Dan Dobrovolschi