Home » Social » A murit Ionuț Atofanei, fostul director economic al Koket

A murit Ionuț Atofanei, fostul director economic al Koket

de Marian MOCANU

Ionuț Atofanei, fostul director economic al firmei Koket, condamnat la închisoare cu executare alături de fostul deputat Dragoș Iftime și tatăl acestuia, Ionel Iftime, a decedat cu doar câteva zile înaintea începerii procesului în care el ceruse revizuirea sentinței.

La sfârșitul lunii iunie 2014, Curtea de Apel Iași a decis condamnarea conducerii uneia dintre cele mai mari societăți vasluiene procesatoare de carne, condamnând pe administratorul firmei, fostul deputat Dragoș Iftime la o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare, și pe tatăl acestuia, Ionel Iftime, directorul general al societății, la cinci ani de închisoare.

În același dosar a fost condamnat și Ionuț Atofanei, directorul comercial al SC Koket SA, la pedepasa de patru ani și patru luni de închisoare cu executare.

A doua zi după pronunțarea sentinței, Atofanei, care era în acel moment internat la Institutul Oncologic Iași, după ce fusese operat de o tumoare pe creier, a înaintat o cerere Tribunalului Vaslui prin care a solicitat amânarea executării pedepsei, din motive medicale.

În urma expertizei medicale dispuse de judecători, cadrele medicale au declarat că pacientul este netransportabil și nu poate suporta regimul de detenție și nici nu poate fi tratat în penitenciar, în consecință, judecătorii au dispus amânarea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei. Ulterior, Ionuț Atofanei a depus mai multe cereri de amânarea executării pedepsei, toate aprobate de judecătorii vasluieni, pentru ca, într-un final, să obțină, din partea magistraților Curții de Apel Iași, revizuirea sentinței, procesul început în luna ianuarie, urmînd a avea un nou termen peste doar două zile, pe data de 11 martie.

Din păcate, afecțiunea de care suferea fostul director comercial al firmei Koket a fost prea gravă, astfel că Ionuț Atofanei a decedat la vârsta de doar 40 ani, lăsând în urmă două fete, de 8 și respectiv 13 ani.

Familia Iftime, condamnată pentru infracțiuni de corupție

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fostul deputat Dragoș Iftime, împreună cu tatăl său, Ionel Iftime, și cumnatul său, Ionuț Atofanei, au fost acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care constituirea de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Practic, cei trei, împreună cu alți inculpați în dosar, printre care și Nicușor Stănescu, zis „Napoleon”, nepotul bulibașei din comuna Grajduri, județul Iași, au derulat o schemă prin care au prejudiciat statul român cu suma de peste jumătate de miloan de euro.

Practic, Stănescu și oamenii lui cumpărau vite din târgurile organizate în comunele vasluiene și le înregistrau în contabilitatea firmei Koket cu prețuri mai mari, folosind în acest sens facturi emise de firma lui „Napoleon”, Black Company SRL Grajduri.

Procesul a durat mai bine de doi ani, dosarul fiind trimis inițial spre soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție dat fiind calitatea de parlamentar PDL a lui Dragoș Iftime. Ulterior, acesta și-a dat demisia, în luna martie 2012, astfel că dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vaslui care, în luna iunie 2013, a dat sentința: șase ani și șase luni închisoare pentru fostul deputat și tatăl acestuia, și cinci ani de închisoare pentru cumnatul acestuia, Ionuț Tofan. Ulterior, magistrații Curții de Apel Iași le-au redus sentințele, dat fiind că între timp, cei trei achitaseră prejudicul cauzat statului, de circa 1,1 milioane lei.

de Marian MOCANU Ionuț Atofanei, fostul director economic al firmei Koket, condamnat la închisoare cu executare alături de fostul deputat Dragoș Iftime și tatăl acestuia, Ionel Iftime, a decedat cu doar câteva zile înaintea începerii procesului în care el ceruse revizuirea sentinței. La sfârșitul lunii iunie 2014, Curtea de Apel Iași a decis condamnarea conducerii uneia dintre cele mai mari societăți vasluiene procesatoare de carne, condamnând pe administratorul firmei, fostul deputat Dragoș Iftime la o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare, și pe tatăl acestuia, Ionel Iftime, directorul general al societății, la cinci ani de închisoare. În același…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: