Home » Social » Peste 120 de angajatori sancționați de ITM

Peste 120 de angajatori sancționați de ITM

de Roxana NĂSTASĂ

În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectuat un număr de 150 de controale la agenții economici din județul Vaslui, din care 73 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 77 în domeniul securității și sănătății în muncă.

Din numărul total de angajatori verificați, pentru neconformitățile constatate de inspectorii de muncă, au fost sancționați 71 de angajatori, din care patru pentru folosirea de muncă fără forme legale și 62 de angajatori în domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate un număr total de 126 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 28.500 de lei.

Pentru munca fără forme legale, a fost sancționat un angajator cu 10.000 lei, 11 sancțiuni, în valoare de 6.500 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor lucrate, a orelor prestate peste programul normal de lucru, neacordare repaos săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte și registrul general de evidență al salariaților. Alte 114 sancțiuni au fost aplicate în domeniul securității și sănătății în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 12.000 lei.

Sancțiunile din urmă au fost aplicate neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecția muncii, lipsa de echipament de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor și neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

De asemenea, în cursul lunii februarie, angajatorii au comunicat un număr de două evenimente care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor și încadrării legale.

de Roxana NĂSTASĂ În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectuat un număr de 150 de controale la agenții economici din județul Vaslui, din care 73 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 77 în domeniul securității și sănătății în muncă. Din numărul total de angajatori verificați, pentru neconformitățile constatate de inspectorii de muncă, au fost sancționați 71 de angajatori, din care patru pentru folosirea de muncă fără forme legale și 62 de angajatori în domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate un număr total de 126 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile