Home » Business » Auchan a platit 257 mil. euro pentru achizitia Real in Romania, una dintre cele mai mari tranzactii de pe piata de retail din Europa Centrala si cea mai mare din tara in 2014

Auchan a platit 257 mil. euro pentru achizitia Real in Romania, una dintre cele mai mari tranzactii de pe piata de retail din Europa Centrala si cea mai mare din tara in 2014

Auchan a platit 257 milioane euro pentru achizitia celor 20 de hipermarketuri Real din Romania, inclusiv a spatiilor in care functioneaza o parte din magazine si galeriile comerciale atasate, reiese dintr-un raport al companiei franceze. 

In raportul anual al Auchan, la capitolul fond comercial (goodwill – n.r.) se mentioneaza ca un impact pozitiv de 552 milioane euro este datorat in principal achizitiilor magazinelor Real din Rusia, pentru 506 milioane euro, si a celor din Romania, pentru 41 milioane euro.

Totodata, printre angajamentele de plata ale Auchan se mentioneaza o suma de 216 milioane euro pentru Romania, din care 183 milioane euro pentru spatiile hipermarketurilor si 33 milioane euro pentru galeriile atasate.

La inceputul acestui an, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre Auchan a spatiilor in care functioneaza 12 hipermarketuri si galerii comerciale, operate de retailer, tranzactia fiind una dintre cele mai mari de pe piata de retail din Europa Centrala si cea mai mare din Romania din 2014.

Aceasta implica transferul catre Auchan a 12 centre comerciale, incluzand spatiile in care isi desfasoara activitatea hipermarketurile operate in prezent de acesta, prin contracte de inchiriere sau subinchiriere incheiate de catre real,- Hypermarket Romania SRL (firma preluata de Auchan in anul 2013), precum si spatiile aferente galeriilor comerciale inchiriate in prezent catre terti, spatiile comune aferente si activitatea constand in prestarea serviciilor de inchiriere.

Spatiile preluate sunt din Timisoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galati, Ploiesti, Bucuresti Berceni, Constanta, Bucuresti Pallady si Pitesti.

Grupul a finalizat in prima parte a anului trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, care a triplat practic reteaua retailerului in Romania, iar in decembrie a deschis al 32-lea magazin, fiind prezent in 18 orase.

Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat pierderi de 15 milioane de euro in 2013.

De asemenea, Auchan va deschide in aceasta primavara al 33-lea hipermarket al retelei in cadrul centrului comercial Coresi din Brasov, proiect de 60 milioane euro dezvoltat de Immochan, divizia imobiliara a grupului francez Auchan.

Sursa: incont.ro

Auchan a platit 257 milioane euro pentru achizitia celor 20 de hipermarketuri Real din Romania, inclusiv a spatiilor in care functioneaza o parte din magazine si galeriile comerciale atasate, reiese dintr-un raport al companiei franceze.  In raportul anual al Auchan, la capitolul fond comercial (goodwill - n.r.) se mentioneaza ca un impact pozitiv de 552 milioane euro este datorat in principal achizitiilor magazinelor Real din Rusia, pentru 506 milioane euro, si a celor din Romania, pentru 41 milioane euro. Totodata, printre angajamentele de plata ale Auchan se mentioneaza o suma de 216 milioane euro pentru Romania, din care 183 milioane…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: