Home » Justitie » Bătăușul din Ciocani rămâne în arest

Bătăușul din Ciocani rămâne în arest

de Marian MOCANU

Andrei Cristi Ene, din Ciocani, care și-a bătut amicul de pahar pentur a-i fura telefonul mobil, va rămâne în arest, conform deciziei magistraților Tribunalului Vaslui, care au respins contestația împotriva măsurii de arestare preventivă luată de judecătorii bârlădeni. Ene mai are două condamnări, primite „în familie”, una împreună cu tatăl său și cea de-a doua pentru fapte săvârșite împreună cu fratele său mai mare.

La doar 26 de ani, Andrei Cristi Ene din comuna Ciocani riscă o condamnare pentru violență, după ce și-a bătut cu sălbăticie un consătean, ulterior furându-i telefonul mobil pe care acesta tocmai îl cumpărase.

În noaptea de 28 februarie/1 martie, după ce chefuiseră de zor la un amic comun din sat, Andrei Cristi Ene s-a supărat pe prietenul său, Costel Mardare, în vârstă de 30 de ani, care l-ar fi înjurat și l-a lovit de mai multe ori cu un obiect dur în figură, desfigurându-l și lăsându-l inconștient și plin de sânge. După ce s-a răcorit, Ene i-a furat telefonul mobul și, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a plecat la culcare la o stână din apropiere.

Victima, găsită de un vecin a doua zi dimineața, a fost transportată de urgență la spital și, după ce medicii i-au acordat primele îngrijiri, a fost transferat la o clinică din Iași pentru investigații suplimentare.

Dat fiind că medicii au decis că leziunile provocate victimei necesită 18-20 zile spitalizare, polițiștii vasluieni au deschis pe numele agresorului Andrei Cristi Ene dosar pentru loviri și alte violențe și tâlhărie calificată.

La propunerea procurorilor, judecătorii bârlădeni au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, magistrații Tribunalului Vaslui respingând ieri contestația formulată de bătăușul – tâlhar cu privire la măsura preventivă luată asupra sa. Individul nu este la prima faptă de acest fel, el suferind anterior două condamnări cu suspendare, pentru fapte comise împreună cu mebri ai familiei sale.

Astfel, în anul 2010, împreună cu tatăl său, Liviu Ene, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce au provocat un scandal de pomină într-un bar din localitate.

Un an mai târziu, Andrei Cristi a primit o nouă condamnare, de această dată de doi ani de închisoare, tot cu suspendare, după ce, împreună cu fratele său, Gheorghiță Adrian Ene, au pătruns prin efracție într-o locuință, ameinițându-i pe proprietari și furând mai multe lucruri.

În cazul în care, în prezentul dosar în care este inculpat, Andrei Cristi Ene va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

de Marian MOCANU Andrei Cristi Ene, din Ciocani, care și-a bătut amicul de pahar pentur a-i fura telefonul mobil, va rămâne în arest, conform deciziei magistraților Tribunalului Vaslui, care au respins contestația împotriva măsurii de arestare preventivă luată de judecătorii bârlădeni. Ene mai are două condamnări, primite „în familie”, una împreună cu tatăl său și cea de-a doua pentru fapte săvârșite împreună cu fratele său mai mare. La doar 26 de ani, Andrei Cristi Ene din comuna Ciocani riscă o condamnare pentru violență, după ce și-a bătut cu sălbăticie un consătean, ulterior furându-i telefonul mobil pe care acesta tocmai îl…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: