Home » National » Congresmeni republicani: Orice acord nuclear cu Iranul va fi valabil doar în mandatul lui Obama

Congresmeni republicani: Orice acord nuclear cu Iranul va fi valabil doar în mandatul lui Obama

Zeci de congresmeni republicani americani avertizează Iranul că orice acord în domeniul nuclear semnat cu Statele Unite va fi valabil doar până la finalul mandatului președintelui democrat Barack Obama.

Potrivit unei scrisori semnate de 47 de senatori republicani, Congresul trebuie să joace un rol important în ratificarea acordurilor internaționale, subliniindu-se că mandatul președintelui Barack Obama se încheie în ianuarie 2017.

„Vom considera că orice acord neaprobat de Congres referitor la programul de arme nucleare iranian va fi un document executiv între președintele Obama și ayatollahul Ali Khamenei”, avertizează cei 47 de congresmeni republicani, potrivit Reuters.

„Următorul președinte ar putea revoca un astfel de acord executiv cu o simplă semnătură, iar Congresul va putea modifica oricând un asemenea acord”, se mai arată în scrisoare.

Avertismenul intervine la mai puțin de o săptămână după discursul rostit în Congresul SUA, la invitația republicanilor, de premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, care a avertizat că un Iran dotat cu arme nucleare ar fi o mare amenințare pentru întreaga lume.

Iranul și marile puteri din grupul P5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania) poartă negocieri pe tema programului nuclear iranian. Israelul și Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzațiile.

Sursa: mediafax.ro

Zeci de congresmeni republicani americani avertizează Iranul că orice acord în domeniul nuclear semnat cu Statele Unite va fi valabil doar până la finalul mandatului președintelui democrat Barack Obama. Potrivit unei scrisori semnate de 47 de senatori republicani, Congresul trebuie să joace un rol important în ratificarea acordurilor internaționale, subliniindu-se că mandatul președintelui Barack Obama se încheie în ianuarie 2017. "Vom considera că orice acord neaprobat de Congres referitor la programul de arme nucleare iranian va fi un document executiv între președintele Obama și ayatollahul Ali Khamenei", avertizează cei 47 de congresmeni republicani, potrivit Reuters. "Următorul președinte ar putea revoca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile