Home » Social » „Zâmbet de primăvară”

„Zâmbet de primăvară”

de Mihaela NICULESCU

Primăvara este abia la început, dar Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad dorește s-o păstreze cât mai mult. Împreună cu scriitorul Petruș Andrei, sâmbătă, 14 martie, instituția va organiza o lansare de carte. „Zâmbet de primăvară” este titlul cărții de versuri pentru copii, scrisă cu multă plăcere de Petruș Andrei, un vechi colaborator al instituției de cultură bârlădene.

Așadar, de la ora 11, copiii dar și adulții cu suflet de copil își pot face o bucurie participând la lansarea cărticelei pentru copii „Zâmbet de primăvară”. Autorul ei este Petruș Andrei, un colaborator constant al bibliotecii municipale bârlădene.

„Am lucrat mai mulți ani până să apară cartea. Nu mi-am propus să scriu imediat o carte cu poezii pentru copii, am compus poeziile și basmele în versuri, pentru această carte, atunci când am simțit. Mă bucur că au fost apreciate de critici. Basmul «Taina feciorului de împărat», prezent și el în cartea «Zâmbet de primăvară», a fost considerat de academicianul Constantin Ciopraga, o admirabilă poveste, iar filiala Uniunii Scriitorilor din Iași mi-a acordat premiul «Ion Creangă» tocmai pentru basmul amintit”, a declarat Petruș Andrei.

Cartea beneficiază de o grafică deosebită, realizată de Viorica Ghenghea, președinta Asociației „Artă, tradiție și cultură”, din Bârlad. Desenele reușite dau un plus de valoare cărții, care cu siguranță va fi primită cum se cuvine de public.

Cartea ce va fi lansată sâmbăta aceasta la Bibliotecă este dedicată tuturor copiilor, primăvara fiind, de altfel, asimilată cu copilăria, cel mai frumos și plin de curiozitate „anotimp” al vieții.

 

de Mihaela NICULESCU Primăvara este abia la început, dar Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad dorește s-o păstreze cât mai mult. Împreună cu scriitorul Petruș Andrei, sâmbătă, 14 martie, instituția va organiza o lansare de carte. „Zâmbet de primăvară” este titlul cărții de versuri pentru copii, scrisă cu multă plăcere de Petruș Andrei, un vechi colaborator al instituției de cultură bârlădene. Așadar, de la ora 11, copiii dar și adulții cu suflet de copil își pot face o bucurie participând la lansarea cărticelei pentru copii „Zâmbet de primăvară”. Autorul ei este Petruș Andrei, un colaborator constant al bibliotecii municipale bârlădene.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile