Home » Justitie » Criminala cu sânge rece se vrea în libertate

Criminala cu sânge rece se vrea în libertate

de Marian MOCANU

Mariei Popescu, condamnată definitiv la 22 de ani de închisoare după ce, în anul 2011, și-a omorât cu sălbăticie soțul, i-a fost respinsă cererea de revizuire a procesului. Ea a primit cea mai mare pedeapsă dată unei femei de către judecătorii vasluieni după Revoluție. Ea îi secondează în topul condamnărilor pe autorii masacrului din 1998, de la motelul din Moara Grecilor.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins, ieri, cererea de revizuire a dosarului în care Maria Popescu a fost condamnată pentru omor, la o pedeapsă de 22 ani de închisoare.

În seara zilei de 15 iulie 2011, între ea și soțul ei a izbucnit un conflict, pe fondul consumului de alcool, principalul reproș al femeii fiind datoriile acumulat de consort la barul din sat. Ulterior, cearta a degenerat într-o bătaie în toată regula. Femeia i-a aplicat soțului ei mai multe lovituri cu un par, apoi, pentru că bărbatul tot încerca să se ridice de jos, l-a lovit de câteva zeci de ori cu o secure, chiar și după acesta decedase. Apoi, de parcă nimic nu se s-ar fi întâmplat, femeia s-a culcat și a dormit chiar în încăperea unde zăcea mort pe jos soțul ei, grozăvia ieșind le iveală abia a doua zi, când o vecină a descoperit crima și a anunțat poliția.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză arăta faptul ca moartea victimei a fost extrem de violentă și s-a datorat unui șoc traumatico-hemoragic, consecutiv unui traumatism cu multiple plăgi tăiate.

În fața judecătorilor Tribunalului Vaslui, Maria Popescu nu a arătat niciun fel de remușcare, astfel că a fost condamnată, în ianuarie 2012, la nu mai puțin de 22 de ani de închisoare cu executarea pedepsei și dat, fiind faptul că femeia nu a făcut apel împotriva sentinței, a fost încarcerată la Penitenciarul Bacău. După mai bine de doi ani, Maria Popescu a făcut cerere de revizuire a dosarului, fie pentru că a sperat într-o sentință mai blândă, date fiind prevederile noului Cod Penal, intrat în vigoare anul trecut, fie, așa cum mai fac deseori pușcăriașii, în special condamnați la pedepse mari, pentru a mai „schimba aerul” și a mai ieși din penitenciar.

Cea mai mare condamnare din Vaslui

Trebuie spus că sentința primită de Maria Popescu este una dintre cele mai mari condamnări date după Revoluție de judecătorii vasluieni în general și cea mai mare aplicată unei femei. Spre comparație, Ștefan Țurlea și Dan Perju, autorii oribile crime din anul 1998, de la Moara Grecilor, care a îngrozit, la acea vreme, întreg Vasluiul, au fost condamnați la 27, respectiv 26 de ani de închisoare, pentru că au ucis cu sânge rece trei cetățeni moldoveni, pentru a evita plata unor datorii pe care patronul motelului le-ar fi avut către aceștia.

Inițial, după comiterea crimei, cadavrele celor trei victime au fost ascunse într-o magazie de la locuința din Miclești a lui Țurlea, apoi îngropate în grădină, unde au fost descoperite abia trei ani mai târziu. Pedepsele foarte mari au fost date deoarece, și în cazul acestei crime, faptele s-au petrecut cu foarte mare sălbăticie, una din victime, după ce anterior fusese bătută, fiindu-i legate mâinile și picioarele înainte de a fi omorâtă cu lovituri de secure.

de Marian MOCANU Mariei Popescu, condamnată definitiv la 22 de ani de închisoare după ce, în anul 2011, și-a omorât cu sălbăticie soțul, i-a fost respinsă cererea de revizuire a procesului. Ea a primit cea mai mare pedeapsă dată unei femei de către judecătorii vasluieni după Revoluție. Ea îi secondează în topul condamnărilor pe autorii masacrului din 1998, de la motelul din Moara Grecilor. Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins, ieri, cererea de revizuire a dosarului în care Maria Popescu a fost condamnată pentru omor, la o pedeapsă de 22 ani de închisoare. În seara zilei de 15 iulie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: