Home » Administratie » Podeni și Munteni – mai aproape de civilizație

Podeni și Munteni – mai aproape de civilizație

de Simona MIHĂILĂ

În august, vor începe lucrările de amenajare a rețelei de canalizare menajeră pe 72 de străzi din aceste două cartiere. Citiți lista străzilor unde locuitorii mai au încă WC în curte și unde ligheanul și turnatul apei cu cana nu s-au demodat.

vicol_mihai22

Mihai Vicol

Bârlădenii din Podeni și Munteni sunt tot mai aproape de nivelul de civilizație de care aceste două cartiere nu au avut parte niciodată în lunga lor istorie. Mihai Vicol, director tehnic în cadrul Primăriei Bârlad, a anunțat luni, în timpul ședinței Consiliului Local Bârlad, că lucrările de canalizare menajeră vor începe, cel mai probabil, în cursul lui august.
„Săptămâna aceasta anunțul pentru licitația de proiectare va fi publicat pe site-ul SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice – n.r.). Ulterior proiectării, va fi organizată licitația pentru execuție. Legea impune anumiți termeni de desfășurare a tuturor acestor etape și, în cazul în care nu vor fi contestații și totul va decurge fără probleme, vom putea începe undeva prin luna august”, ne-a declarat Mihai Vicol.
Investiția vizează extinderea rețelei de canalizare a orașului pe 72 de străzi din cartierele Podeni și Munteni, costurile fiind de 17,7 milioane de lei. Banii au fost luați de municipalitatea locală prin împrumut de la CEC și vor fi rambursați pe parcursul a 10 ani.
Creditul va fi acordat în tranșe anuale, astfel: 2015 – 8 milioane de lei; 2016 – 6 milioane de lei și 2017 – 3,7 milioane de lei. Aprobarea contractării creditului a fost aprobată de Ministerului Finanțelor Publice, în toamna trecută.
În Podeni, străzile care vor beneficia de această investiție sunt: Alexandru Beldiman, A. I. Cuza, Băltărețul, Burebista, Costache Robu, Dimitrie Cantemir (strada și fundătura), Dochia, Dumbrava Roșie, Dunării, Mărășești, Moților, Muncii, Oituz, Sănătății, Traian, Tuchiloaia, Vrancei, Al. Vlahuță, Anastase Panu, Buridava, C.A. Rosetti, Culturii, Dimitriu Bârlad, Elena Doamna (strada și cele două fundături), Principatele Unite (strada și fundătura), Înfrățirii, Milcov, Pasteur, Theodor Rosetti și Vulturilor.
În cartierul Munteni, lista este ceva mai lungă: Avram Iancu, Ardeal, 1877, Bogdan Vodă, Bistriței, Cloșca, Costache Conache, Cpt. Grigore Ignat, Decebal, Virtuții, Iordache Gane, Victor Ion Popa, Lunii, Soarelui, Vasile Alecsandri, Vornicul Sturdza, Tinereții, Vasile Goldiș, Turda, Simion Bărnuțiu, Revoluției, Petru Rareș, Fundătura Decebal, Fundătura Ardeal, G.G. Ursu, Horia, Grigore Ghica, Gheorghe Șincai, Învățăturii, Luceafărului, Olteniei, Vasile Pârvan, Puișor, Ioan Popescu, Păcii, Liniștii, Miron Costin, Petru Maior.

de Simona MIHĂILĂ În august, vor începe lucrările de amenajare a rețelei de canalizare menajeră pe 72 de străzi din aceste două cartiere. Citiți lista străzilor unde locuitorii mai au încă WC în curte și unde ligheanul și turnatul apei cu cana nu s-au demodat. Bârlădenii din Podeni și Munteni sunt tot mai aproape de nivelul de civilizație de care aceste două cartiere nu au avut parte niciodată în lunga lor istorie. Mihai Vicol, director tehnic în cadrul Primăriei Bârlad, a anunțat luni, în timpul ședinței Consiliului Local Bârlad, că lucrările de canalizare menajeră…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Simona Vasile

4 comments

  1. sobarul pardon primarul din deleni nu a facut nimic stam tot in glod.
    a terminat facultatea la oxford cu 10 e bastept stie cu fondurile europene de la aductiunea de apa

  2. au trecut 8 ani si apa tot nu avem alo unde sau dus banii pe proiiectul de la aductiune de apa .alo Deleni
    numai DUMNEZEU STIE

  3. SOBARU PARDON PRIMARU DE LA DELENI ,NU A FACUT NIMIC STAMIN GLOD.
    E BASTEPT A TERMINAT FACULTATEA LA OXFORD CU 10

  4. Da anul trecut in toamna se face licitatia pentru proiectare acum se face iar tot pentru proiectare din martie anul acesta o sa ajunga martie la anul sunt niste nesimtiti care spala si deturneaza banii publici….