Home » Justitie » Traficantul Bichineț rămâne după gratii

Traficantul Bichineț rămâne după gratii

de Marian MOCANU

După ce a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani de închisoare, Costel Bichineț ar fi vrut rejudecarea dosarului în care era acuzat de trafic de cocaină. Judecătorii vasluieni au respins contestația la executare, chiar dacă, de această dată, Bichineț era dispus să facă declarații cu privire la provenineța drogurilor.

Pe 22 aprilie 2013, politiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, însoțiți de procurori ai DIICOT – Serviciul Teritorial Vaslui, ajutați de lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au efectuat o percheziție la domiciliul lui Costel Bichineț, în vârstă de 36 de ani, din Hălărești, comuna Iana.

Anchetatorii aveau date că Bichineț, proaspăt revenit în țară, ar fi vândut droguri de mare risc mai multor tineri din Bârlad.

La percheziție s-a găsit aproximativ 40 de grame de cocaină, într-un borcan ascuns la rădăcina unui copac din grădină, dar și circa 246 de articole de îmbrăcăminte sport, despre care se presupunea că ar fi fost sustrase din Italia, țară în care Bichineț ar fi „muncit” vreme de câțiva ani.

Arestat preventiv și trimis în judecată pentru de trafic de droguri de mare risc, Bichineț și-a recunoscut vina, fără a vrea să dea alte detalii, cu privire la proveniența drogurilor, declarând judecătorilor că se teme pentru viața membrilor familiei sale. În aceste condiții, magistrații Tribunalului Vaslui l-au condamnat la o pedepasă de zece ani de închisoare cu executare.

Sentința a fost atacată de Costel Bichineț la Curtea de Apel Iași, judecătorii respingând recursul ca fiind nefondat. Ulterior, la începutul acestui an, traficantul a făcut contestație la executarea pedepsei, sperând în repunerea pe fond a cauzei și, eventual, o pedeapsă mai ușoară. Și această contestație a fost respinsă.

de Marian MOCANU După ce a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani de închisoare, Costel Bichineț ar fi vrut rejudecarea dosarului în care era acuzat de trafic de cocaină. Judecătorii vasluieni au respins contestația la executare, chiar dacă, de această dată, Bichineț era dispus să facă declarații cu privire la provenineța drogurilor. Pe 22 aprilie 2013, politiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, însoțiți de procurori ai DIICOT - Serviciul Teritorial Vaslui, ajutați de lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au efectuat o percheziție la domiciliul lui Costel Bichineț, în vârstă de 36…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: