Home » Justitie » Tupeu de medic spăgar: Vrea înapoi mita confiscată!

Tupeu de medic spăgar: Vrea înapoi mita confiscată!

de Marian MOCANU

Acuzat de luare de mită și favorizarea infractorului, ginecologul Adrian Tănăsescu vrea să-i fie restituiți banii confiscați de procurorii DNA. Tănăsescu este singurul dintre cei trei medici ginecologi de la Spitalul Județean de urgență care este cercetat în libertate, colegele lui, doctorițele Simona Botez și Doina Andrei fiind arestate preventiv.

La perchezițiile făcute la cabinetul și locuința medicului ginecolog Adrian Tănăsescu, pe data de 2 februarie, procurorii au găsit de 962 lei și 650 euro, pe care bani pe care i-au confiscat, bănuind că ar fi bani primiți de la pacienți drept „atenție”. Medicul Tănăsescu a făcut contestație la Tribunalul Vaslui împotriva măsurii sechestrului asigurător dispus prin ordonanța procurorului de la parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, cerând restituirea sumelor respective. Ieri, magistrații tribunalului Vaslui au respins cererea acestuia.

Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu au fost ridicați de procurorii DNA din Spitalul Județean de Urgență Vaslui la începutul lunii februarie, fiind acuzați de fapte de corupție. Medicii ginecologi Doina Andrei și Simona Botez sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni, respectiv luare de mită, întreruperi ilegale de sarcină și fals, ultima infracțiune referindu-se la internări fictive de pacienți.

Adrian Tănăsescu este acuzat de luare de mită și favorizarea infractorului. Ancheta procurorilor s-a declanșat în momentul în care o pacientă a sunat pe data de 2 februarie la Linia Tel Verde Anticorupție anunțând că doctorița Simona Botez i-a solicitat 1.500 de lei pentru a-i realiza o întrerupere de sarcină. Câteva zile mai târziu, procurorii i-au organizat doctoriței un flagrant, folosind un ofițer sub acoperire, care i-a oferit medicului Botez aceeași sumă, de 1.500 lei, bani marcați care au fost descoperiți ulterior la percheziția efectuată de anchetatori.

În cazul doctoriței Andrei, la perchezițiile făcute atât la domiciliu cât și asupra ei nu au fost descoperite sume de bani pentru care să nu aibă justificare, arestarea acesteia făcându-se pe baza interceptărilor telefonice și a fișelor de internare.

Reamintim cititorilor faptul că, în urma flagrantului organizat de procurorii DNA, după ce aceștia făcuseră propunere de arestare preventivă, pe data de 11 februarie, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis ca doctorițele Simona Botez și Doina Andrei să fie cercetate în libertate, sub control judiciar, în ciuda faptului că erau acuzate de mai multe infracțiuni de luare de mită, avorturi ilegale și fals. Totuși, s-a luat măsura interzicerii dreptului de practică. Ulterior, pe data de 18 februarie, magistrații Curții de Apel Iași au admis contestația procurorilor DNA și au dispus arestarea preventivă a celor două doctorițe pentru 30 zile.

de Marian MOCANU Acuzat de luare de mită și favorizarea infractorului, ginecologul Adrian Tănăsescu vrea să-i fie restituiți banii confiscați de procurorii DNA. Tănăsescu este singurul dintre cei trei medici ginecologi de la Spitalul Județean de urgență care este cercetat în libertate, colegele lui, doctorițele Simona Botez și Doina Andrei fiind arestate preventiv. La perchezițiile făcute la cabinetul și locuința medicului ginecolog Adrian Tănăsescu, pe data de 2 februarie, procurorii au găsit de 962 lei și 650 euro, pe care bani pe care i-au confiscat, bănuind că ar fi bani primiți de la pacienți drept „atenție”. Medicul Tănăsescu a făcut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. pe care bani pe care i-au confiscat, bănuind că ar fi bani primiți de la pacienți drept „atenție”
    Sa inteleg ca procurorii pot confisca banii ” banuind”? Adica nu l-au prins in flagrant?

  2. Sa-i dea mita si sa-i confiste casa