Home » World » Angela Merkel a refuzat invitația de a participa la o paradă militară programată la Moscova

Angela Merkel a refuzat invitația de a participa la o paradă militară programată la Moscova

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitația președintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria contra regimului nazist german în al II-lea Război Mondial.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat că Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea.

„Angela Merkel voia să comemoreze evenimentul în mod adecvat și cu demnitate”, a explicat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

„Dar, în contextul acțiunilor Rusiei în Crimeea și în estul Ucrainei, participarea la parada militară era inadecvată”, a adăugat oficialul german.

Sursa: mediafax.ro

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitația președintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria contra regimului nazist german în al II-lea Război Mondial. Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat că Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea. "Angela Merkel voia să comemoreze evenimentul în mod adecvat și cu demnitate", a explicat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german. "Dar,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: