Home » Justitie » Criminalii din Ivești vor pedepse mai ușoare

Criminalii din Ivești vor pedepse mai ușoare

de Marian MOCANU

Dosarul celor trei tineri din Ivești care, în cursul unei bătăi petrecute în luna iulie 2014, au omorât un altul și rănit alte două persoane care au ascăpat cu viață doar pentru că au reușit să fugă, este aproape de final, pronunțarea sentinței urmând a fi făcută săptămâna viitoare.

Cei trei au cerut schimbarea încadrărilor juridice în altele mai „ușoare”, pentru ca să primească pedepse mai mici. Astfel, Ionuț Năstase, cel care a folosit o coasă în timpul bătăii și a cărui lovitură a fost fatală victimei decedate, Aurel Dinu, tot el fiind și cel care a aplicat lovituri și celorlalți doi tineri implicați în altercație, Manole Dinu și Marinela Huzună, pe care i-a rănit, la cap, respectiv la mână și picior, a cerut schimbarea încadrării din omor în lovituri cauzatoare de moarte și vătămare corporală, apărătorii săi susținând că faptele au fost comise în condiții de legitimă apărare.

Fratele ucigașului, Florin Năstase, ar dori ca pedeapsa ce urmează să-i fie acordată să fie pentru infracțiuni de loviri sau alte violențe, în loc de complicitate la omor, faptă pentru care a fost trimis în judecată.

Mai mult, unul dintre cei acuzați de omor, Nicolae Gabriel Caloianu, se consideră nevinovat, el susținând că, în fapt, el, deși a participat la bătaie, nici măcar nu ar fi lovit vreuna din victime, cerând judecătorilor să fie condamnat la o pedepasă cu suspendarea executării și la efectuarea de muncă în folosul comunității.

Atât procurorii, cât și avocații părților civile din dosar au cerut respingerea cererilor de schimbare a încadrării juridice a faptelor.

Pronunțarea asupra cererilor de schimbare a încadrării juridice a faptelor se va face pe data de 18 martie, tot atunci judecătorii urmând a pronunța și sentința în cazul celor trei tineri criminali din Ivești.

La sfârșitul lunii iulie 2014, o ceartă de la o fată între Manole Dinu și Florin Năstase s-a lăsat cu un mort și doi răniți. Cel mai mult de suferit au avut frații celor doi, Aurel Dinu, care a murit de pe urma loviturilor și Ionuț Năstase, cel care, înarmat cu o coasă, ar fi dat lovitura fatală.

de Marian MOCANU Dosarul celor trei tineri din Ivești care, în cursul unei bătăi petrecute în luna iulie 2014, au omorât un altul și rănit alte două persoane care au ascăpat cu viață doar pentru că au reușit să fugă, este aproape de final, pronunțarea sentinței urmând a fi făcută săptămâna viitoare. Cei trei au cerut schimbarea încadrărilor juridice în altele mai „ușoare”, pentru ca să primească pedepse mai mici. Astfel, Ionuț Năstase, cel care a folosit o coasă în timpul bătăii și a cărui lovitură a fost fatală victimei decedate, Aurel Dinu, tot el fiind și cel care a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: