Home » Administratie » Don Juan de Poienești, primar până la capăt?

Don Juan de Poienești, primar până la capăt?

Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului București au admis cererea de repunere pe rol a contestației formulate de primarul comunei Poienești, Gheorghe Poede, împotriva deciziei Agenției Naționale de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil din cauza unui conflict de interese. Decizia judecătorilor bucureșteni vine după ce, în primă fază, primarul Poede uitase să timbreze plângerea împotriva ANI, lucru care a dus la anularea plângerii și, implicit, acesta risca să piardă calitatea de primar.

Gheorghe Poede, unul dintre cei mai cunoscuți primari din județul Vaslui, nu pentru că ar fi reușit implementarea unor proiecte în beneficiul comunității, ci pentru un scandal sexual petrecut vara trecută, când a fost prins de un locuitor al comunei în flagrant cu soția sa, are totuși șanse să ducă până la capăt mandatul de primar.

Declarat incompatibil de către ANI pentru faptul că a încălcat legea deținând în același timp, pe lângă funcția de primar și alte funcții, Poede a contestat avceastă decizie, însă, deși se dă drept mare cunoscător al legii, a uitat să timbreze cererea de chemare în judecată. Drept consecință, pe data de 20 ianuarie a acestui an, judecătorii Tribunalului București au anulat cererea de chemare în judecată formulată de primar, ceea ce, teoretic, ar fi dus automat la pierderea calității de primar pentru Gheorghe Poede

Cu doar câteva zile înaintea expirării termenului legal de 15 zile pentru formularea contestațiilor, Poede a deschis două noi acțiuni în instanță, tot la Tribunalul București, prima, pe 9 februarie, având ca obiect „acțiune în constatare, obligația de a face”, lucru care nu avea nimic de-a face cu dorința primarului din Poienești de a anula decizia ANI, acțiune care, de-altfel, nici nu a primit termen de judecată. A doua zi, probabil sfătuit „de bine” de un avocat, Poede a formulat o nouă cerere, înregistrată sub numărul 23.184/3/2014, care a primit acceptul procurorilor.

Dată fiind admiterea cererii de rejudecare a contestației, Gheorghe Poede are mari șanse să termine primul și singurul său mandat de primar, întrucât procesul s-ar putea lungi prin cereri de depuneri de înscrisuri sau de audieri de martori. Chiar și în cazul în care primarul Poede ar pierde procesul, există și calea Apelului, care ar trebui judecat de Curtea de Apel București, deci noi amânări, noi termene, care s-ar putea întinde pe luni bune de zile.

Astfel această primă „bătălie” câștigată în instanță de Gheorghe Poede în „războiul” cu ANI s-ar putea dovedi de fapt ca fiind cea decisivă, cu atât mai mult cu cât primarul iubăreț și-a manifestat intenția de a nu mai candida un nou mandat, pretextând vârsta sa înaintată.

Gheorghe Poede s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 septembrie 2012 – 31 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de membru în Consiliul de Administratie al Școlii Gimanaziale nr. 1 Poienești, încălcând, astfel, dispozițiile legale.

Marian MOCANU Judecătorii Tribunalului București au admis cererea de repunere pe rol a contestației formulate de primarul comunei Poienești, Gheorghe Poede, împotriva deciziei Agenției Naționale de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil din cauza unui conflict de interese. Decizia judecătorilor bucureșteni vine după ce, în primă fază, primarul Poede uitase să timbreze plângerea împotriva ANI, lucru care a dus la anularea plângerii și, implicit, acesta risca să piardă calitatea de primar. Gheorghe Poede, unul dintre cei mai cunoscuți primari din județul Vaslui, nu pentru că ar fi reușit implementarea unor proiecte în beneficiul comunității, ci pentru un scandal sexual petrecut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: