Home » News » Percheziții DNA la Primăria Sectorului 5 și la locuința lui Marian Vanghelie. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20% pentru a atribui anumite contracte

Percheziții DNA la Primăria Sectorului 5 și la locuința lui Marian Vanghelie. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20% pentru a atribui anumite contracte

Mai multe percheziții au loc, joi dimineață, la sediul Primăriei Sectorului 5 și la locuința primarului Marian Vanghelie, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal, potrivit unor surse. Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea și plata anumitor lucrări, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sursele citate au precizat că perchezițiile vizează Primăria Sectorului 5 al Capitalei și locuința edilului Marian Vanghelie, mai mulți procurori deplasându-se și la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 5, precum și la sediul firmei Calex Business.

Procurorii fac aceste percheziții în legătură cu fapte care s-au petrecut din 2007 până în prezent, dosarul vizând lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal, au adăugat sursele citate.

Valoarea contractelor, spun sursele citate, se ridică la două miliarde de lei.

Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, pentru a atribui anumite contracte

Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea și plata anumitor lucrări, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au adăugat că edilul va fi dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015”, potrivit comunicatului de presă al DNA, transmis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, joi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în nouă locații situate în municipiul București și județul Ilfov, „din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”.

„În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, au adăugat reprezentații DNA, în comunicatul de presă.

Procurorii au mai făcut percheziții, la începutul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câștigând alegerile din poziția de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană și Dan Șova, în urma votului Comitetului Executiv Național al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie și Geoană au anunțat înființarea unei noi formațiuni politice, Partidul Social Românesc.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe percheziții au loc, joi dimineață, la sediul Primăriei Sectorului 5 și la locuința primarului Marian Vanghelie, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal, potrivit unor surse. Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea și plata anumitor lucrări, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Sursele citate au precizat că perchezițiile vizează Primăria Sectorului 5 al Capitalei și locuința edilului Marian Vanghelie, mai mulți procurori deplasându-se și la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 5, precum și la sediul firmei Calex Business. Procurorii fac aceste percheziții în legătură cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: