Home » Justitie » Polițiștii contrabandiști rămân după gratii

Polițiștii contrabandiști rămân după gratii

de Marian MOCANU

Iurie Volceanov și Ivan Musteață, șeful, respectiv adjunctul postului de poliție de frontieră Leova, Republica Moldova rămân în stare de arest preventiv, conform deciziei magistraților.

La începutul lunii iunie 2014, o rețea de contrabandiști de țigări, din rândul cărora făceau parte și ofițeri moldoveni ai poliției de forntieră, a fost destructurată de procurorii DNA, cu ajutorul lui comisarului Ionel Lascu, șeful SPF Berezeni. Grupul contrabandiștilor, din care făceau parte și doi ofițeri de poliție de frontieră moldoveni – Iurie Volceanov și Ivan Musteață, șeful, respectiv adjunctul postului de poliție de frontieră Leova, Republica Moldova – aveau chiar și un informator, un ofițer de la Sectorul de Frontieră Huși, Valentin Badiu, fost purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui.

Șeful rețelei, Vasile Iordache, a fost eliberat, marți, sub control judiciar, prin decizia judecătorilor Curții de Apel Iași, asta după ce, rând pe rând, ceilalți membri ai grupului fuseseră eliberați anterior, cu excepția celor doi polițiști moldoveni, care au rămas în continuare după gratii, chiar și după mai bine de nouă luni de la arestare. Celor doi, magistrații le-au respins contestațiile făcute în legătură cu decizia de menținere în arest a Tribunalului Vaslui, așa cum au respins și cererea lui Gheorghe Braga de a părăsi țara, acesta dorind să-și vadă tatăl internat într-un spital din Chișinău.

După trimiterea în judecată a celor șapte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire sau aderare la grup infracțional organizat, contrabandă, trecerea frauduloasă a frontierei, dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv uz de fals, procesul trenează de mai bine de trei luni, din cauza faptului că nu s-a reușit încă audierea ultimului martor al acuzării, care este în prezent deținut în penitenciarul Giurgiu pentru executarea unei pedepse cu închisoarea pentru alte fapte.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2013, inculpații Vasile Iordachi, un cunoscut traficant de țigări din Republica Moldova, Iurie Volceanov și Ivan Musteață au constituit un grup infracțional organizat specializat în derularea de operațiuni de contrabandă. Aceste operațiuni s-au concretizat prin încercările de introducere frauduloasă, pe teritoriul României, în perioada decembrie 2013 – mai 2014, a diverse cantități de țigări netimbrate.

de Marian MOCANU Iurie Volceanov și Ivan Musteață, șeful, respectiv adjunctul postului de poliție de frontieră Leova, Republica Moldova rămân în stare de arest preventiv, conform deciziei magistraților. La începutul lunii iunie 2014, o rețea de contrabandiști de țigări, din rândul cărora făceau parte și ofițeri moldoveni ai poliției de forntieră, a fost destructurată de procurorii DNA, cu ajutorul lui comisarului Ionel Lascu, șeful SPF Berezeni. Grupul contrabandiștilor, din care făceau parte și doi ofițeri de poliție de frontieră moldoveni - Iurie Volceanov și Ivan Musteață, șeful, respectiv adjunctul postului de poliție de frontieră Leova, Republica Moldova - aveau chiar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: