Home » World » Rusia efectuează cele mai ample exerciții militare din ultimii ani, pe fondul tensiunilor cu NATO

Rusia efectuează cele mai ample exerciții militare din ultimii ani, pe fondul tensiunilor cu NATO

Mii de militari participă la exerciții în sud-vestul Rusiei, inclusiv în regiunea Crimeea și în apropierea frontierelor Ucrainei, în timp ce flotele militare ruse efectuează manevre în Marea Neagră, Marea Japoniei și Marea Barents, pe fondul tensiunilor cu Alianța Nord-Atlantică.

Peste 8.000 de militari ai Forțelor terestre vor participa la exerciții în sud-vestul Rusiei, inclusiv în Crimeea și în regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia, afirmă oficiali din Ministerul rus al Apărării, citați de International Business Times.

Exercițiile, care vor dura până la începutul lunii aprilie, sunt cele mai ample organizate de Rusia în ultimii ani.

În paralel, flotele militare ale Rusiei efectuează manevre în Marea Neagră, Marea Japoniei și Marea Barents.

natoAproximativ 200 de militari ruși au efectuat exerciții în centrul țării, simulând scene de gherilă urbană.

„Exerciții militare au loc în 19 poligoane din sudul Rusiei, nordul Caucazului și districtul Crimeea, precum și în baze militare ruse din Armenia, Osetia de Sud și Abhazia”, a comunicat Comandamentul sudic al armatei ruse, potrivit agenției Sputnik.

Rusia a avertizat marți că va lua „contramăsuri” față de exercițiile NATO din Marea Neagră, catalogate drept „o provocare”.

Alianța Nord-Atlantică a inițiat marți manevre navale de rutină în Marea Neagră. La exercițiu participă crucișătorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) – nava de alimentare germană FGS Spessart și un submarin turc.

Sursa: mediafax.ro

Mii de militari participă la exerciții în sud-vestul Rusiei, inclusiv în regiunea Crimeea și în apropierea frontierelor Ucrainei, în timp ce flotele militare ruse efectuează manevre în Marea Neagră, Marea Japoniei și Marea Barents, pe fondul tensiunilor cu Alianța Nord-Atlantică. Peste 8.000 de militari ai Forțelor terestre vor participa la exerciții în sud-vestul Rusiei, inclusiv în Crimeea și în regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia, afirmă oficiali din Ministerul rus al Apărării, citați de International Business Times. Exercițiile, care vor dura până la începutul lunii aprilie, sunt cele mai ample organizate de Rusia în ultimii ani. În paralel,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: