Home » Justitie » Violatorii din Văleni și-au recunoscut vina

Violatorii din Văleni și-au recunoscut vina

de Marian MOCANU

Trei dintre cei șapte tineri din Văleni care, în luna noiembrie, au violat o tânără de doar 17 ani din Muntenii de Sus, și-au recunoscut fapta în fața judecătorilor. Săptămâna viitoare, cei trei își vor afla sentința, urmând a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. Ceilalți patru, care nu au optat pentru calea procedurii simplificate, nu vor mai avea această posibilitate după începerea efectivă a cercetării judecătorești.

Prin alegerea procedurii simplificate de recunoaștere a vinovăției, cei trei vor beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. La termenul următor, care a fost stabilit pentru joia viitoare, cei trei tineri își vor afla sentința în timp ce restul acuzaților vor fi judecați separat, cauza urmând a fi disjunsă.

Tot la termenul de ieri a acestui proces, aflat pe rolul judecătoriei Vaslui, magistrații au aprobat cererea apărătorului părții vătămate cu privire la declararea ca nepublice a ședințelor de judecată până la finalizarea procesului. Dat fiind acest lucru, părinții și prietenii acuzaților aflați până atunci în sala de judecată au fost evacuați, astfel că singurul fel în care-i mai pot vedea pe cei șase inculpați – Ovidiu Silviu Burada, Silviu Avădănei, Paul Andrei Burlacu, Ionuț Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru și Petrică Ionuț Bolboceanu – este doar la vorbitorul arestului IPJ VAslui.

Cei șase vălenari sunt acuzați de comiterea infracțiunii de viol cu circumstanțe grave, alături de ei mai fiind inculpat încă un consătean, Surleac Ioan, acesta fiind cercetat doar pentru viol, nu și pentru lipsire de libertate. După ce, în după-amiaza zilei de 12 noiembrie 2014, doi dintre ei, Silviu Ovidiu Burada, de 20 de ani și Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, au convins o tânără de 18 ani, elevă la un liceu din municipiul Vaslui, care se întorcea de la cursuri să se urce în mașina lor, sub pretextul că o vor conduce acasă, la Muntenii de Sus, aceștia au dus-o de fapt pe un câmp din apropierea localității Moara Domnească, unde au violat-o. Cei doi, aflați sub influența băuturilor alcoolice, nu s-au mulțumit să-și satisfacă doar ei nevoile sexuale, ci au mai chemat și alți prieteni, care au forțat-o pe tânără prin amenințări și lovituri să întrețină raporturi sexuale, ba mai mult, atunci când fata a leșinat, au trezit-o turnându-i țuică pe față.

După ce tânăra a scăpat din mâinile violatorilor și a povestit părinților ce a pățit, aceștia au chemat poliția, care i-a identificat în scurt timp pe agresori, procurorii emițând mandat de reținere, mandat confirmat de judecători, care au decis judecarea lor în stare de arest preventiv.

Cei șapte tineri inculpați, din care șase sunt judecați în stare de arest, riscă o pedepsă de până la 12 ani închisoare pentru viol și lipsire de libertate.

de Marian MOCANU Trei dintre cei șapte tineri din Văleni care, în luna noiembrie, au violat o tânără de doar 17 ani din Muntenii de Sus, și-au recunoscut fapta în fața judecătorilor. Săptămâna viitoare, cei trei își vor afla sentința, urmând a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. Ceilalți patru, care nu au optat pentru calea procedurii simplificate, nu vor mai avea această posibilitate după începerea efectivă a cercetării judecătorești. Prin alegerea procedurii simplificate de recunoaștere a vinovăției, cei trei vor beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. La termenul următor, care a fost stabilit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: