Home » Justitie » Polițistul bogătaș rămâne la datorie

Polițistul bogătaș rămâne la datorie

Răzvan CĂLIN

Agentul șef Marius Robert Dediu, din cadrul Biroului de Poliție Rutieră Bârlad, va rămâne la datorie, deși face obiectul unei anchete a inspectorilor din cadrul Agenției Naționale de Integritate, întrucât nu poate justifica o avere de peste 270.000 de euro.

Deși nu poate justifica o avere de peste 11 miliarde de lei vechi, agentul-șef Marius Robert Dediu își vede nestingherit de treabă pentru că, cel puțin deocamdată, nu s-a impus luarea vreunui măsuri de ordin intern.

„Cel puțin pentru moment, nu se poate pune problema de luare a vreunei măsuri împotriva domnului agent-șef de poliție Dediu. Conform legislației în vigoare, actualmente trebuie să așteptăm definitivarea anchetei ANI. Abia ulterior, în funcție de concluziile și rezultatul anchetei vom putea vorbi de luarea unor eventuale măsuri împotriva acestuia. Dar, deocamdată, trebuie să avem răbdare să vedem cum se finalizează ancheta celor de la ANI”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Agentul-șef Marius Robert Dediu trebuie să justifice în fața organelor de cercetare nu mai puțin de 272.010,85 euro (echivalentul a 1.138.197 lei), bani pe care Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a descoperit în conturile sale și a căror proveniență nu a putut-o explica. Potrivit unui comunicat al ANI, Dediu ar fi agonisit această mică avere în perioada 2002 – 2011.
„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Iași în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către DEDIU MARIUS ROBERT în perioada exercitării funcției publice. DEDIU MARIUS ROBERT a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se precizează în comunicatul remis redacției de către ANI.

După cum reiese și din comunicatul celor de la ANI, Dediu ar fi încercat să ofere o justificare pentru această mică avere, însă se pare că nu a fost prea convingător. În consecință, Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Iași a decis să declanșeze o anchetă de rigoare sau, cum s-ar spune, a început să-l ia la bani mărunți pe polițistul bârlădean.

Răzvan CĂLIN Agentul șef Marius Robert Dediu, din cadrul Biroului de Poliție Rutieră Bârlad, va rămâne la datorie, deși face obiectul unei anchete a inspectorilor din cadrul Agenției Naționale de Integritate, întrucât nu poate justifica o avere de peste 270.000 de euro. Deși nu poate justifica o avere de peste 11 miliarde de lei vechi, agentul-șef Marius Robert Dediu își vede nestingherit de treabă pentru că, cel puțin deocamdată, nu s-a impus luarea vreunui măsuri de ordin intern. „Cel puțin pentru moment, nu se poate pune problema de luare a vreunei măsuri împotriva domnului agent-șef de poliție Dediu. Conform legislației…

Review Overview

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

About Razvan Calin

2 comments

  1. Offf cita invidie si pe voi , ce rominica nu mai are o notaritza de mare succesuri ? Increngatura GISC isi arata acum rezultatele.Seful popoilor si notaritza de succes sau umplut de ruble de la Gazprom.Doar nu erau sa-i lase sa moara de foame cu salariul de bugetar.N-am nicio indoiala ca incurind o sa apara lista cu cei care au primit foloase de la rusi.Voi ce credeti ?

    • Esti cu capu! In perioada 2002-2011 nu era niciun GISC si nici vorba de militanti platiti de Gazprom sau de oricine altcineva iti trece tie prin cap. Mai gandeste-te si la alte variante, e vorba de 11 mliliarde in 9 ani.

%d blogeri au apreciat: