Home » Social » Week-end sângeros pe șoselele vasluiene!

Week-end sângeros pe șoselele vasluiene!

de Răzvan CĂLIN

Un mort și șase răniți. Acesta este bilanțul sângeros al sfârșitului de săptămână pe șoselele din județul Vaslui. Toate cele trei accidente rutiere au avut aceeași cauză principală: consumul excesiv de alcool.

Cel mai grav dintre accidentele rutiere din acest week-end s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie). În jurul orei 1.30, Doru Suceveanu, în vârstă de 42 de ani, din Bârlad, conducea un autoturism din direcția Vulpășeni către Băcani. Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, la momentul producerii accidentului, șoferul era sub influența băuturilor alcoolice. Aceasta a fost, de altfel, una dintre principalele cauze pentru care Suceveanu a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, plus că și șoseaua era umedă din cauza ploii. În consecință, autoturismul a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe câmp. Din păcate, Grigore Ioan, în vârstă de 42 de ani, din Bârlad, aflat pe bancheta din spate a mașinii, a decedat pe loc. Ca prin minune, șoferul și ceilalți trei pasageri din autoturism au scăpat doar cu niște policontuzii și contuzie toracică.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost cât se poate concludent: 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Vinerea neagră: două accidente, trei victime, același numitor comun – alcoolul!

Un alt accident rutier s-a petrecut în seara zilei de 13 martie (vineri), pe strada Călugăreni, din Vaslui. De această dată, victima a fost un pieton în vârstă de 40 de ani, din comuna Bogdana. Cristian U., de 41 de ani, din comuna Solești, conducea un autoturism din direcția Brodoc către Vaslui. La un moment dat, a acroșat un pieton care se deplasa chiar pe mijlocul drumului, din direcția opusă. Ulterior, polițiștii au descoperit că pietonul era sub influiența băuturilor alcoolice. Din fericire, victima a scăpat cu viață, însă a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind diagnosticat cu fractură tibie și traumatism cranio-facial.

La rândul său, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot vineri, în jurul orei 17, un alt accident rutier grav s-a petrecut pe Drumul Județean (DJ) 243, pe raza comunei Iana. Șoferul implicat în accident este Laurențiu Dobrin, în vârstă de 30 de ani, din comuna Iana, iar alături de el, în mașină se mai afla un prieten de al său, în vârstă de 28 de ani, tot din Iana.

„Colegii de la Biroul Poliției Rutiere Bârlad au stabilit că șoferul mașinii, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, din cauza neatenției, dar și din cauză că se afla sub influența băuturilor alcoolice. În consecință, autoturismul a pătruns pe sens opus, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală și contuzie coloană. Mai mult, la verificarea cu aparatul alcooltest, Dobrin a fost depistat având o concentrație de alcool pur în aerul expirat de 0,88 mg/l.

Prietenul său a suferit, de asemenea, un traumatism cranio-cerebral și contuzie coloană cervicală.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

de Răzvan CĂLIN Un mort și șase răniți. Acesta este bilanțul sângeros al sfârșitului de săptămână pe șoselele din județul Vaslui. Toate cele trei accidente rutiere au avut aceeași cauză principală: consumul excesiv de alcool. Cel mai grav dintre accidentele rutiere din acest week-end s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie). În jurul orei 1.30, Doru Suceveanu, în vârstă de 42 de ani, din Bârlad, conducea un autoturism din direcția Vulpășeni către Băcani. Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, la momentul producerii accidentului, șoferul era sub influența băuturilor alcoolice. Aceasta a fost, de altfel, una…

Review Overview

User Rating: 1.55 ( 1 votes)

About Razvan Calin