Home » National » SUA acuză Rusia de reprimarea minorităților etnice din Crimeea și promite continuarea sancțiunilor

SUA acuză Rusia de reprimarea minorităților etnice din Crimeea și promite continuarea sancțiunilor

Washingtonul a acuzat luni Moscova de reprimarea populațiilor minoritare din Crimeea și a promis continuarea sancțiunilor impuse Rusiei în urma anexării acestei peninsule ucrainene acum un an, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică.

“În cursul anului trecut, Rusia a fost implicată într-o reprimare masivă a minorităților naționale din Crimeea, inclusiv a tătarilor”, ai căror membri au fost forțați “să fugă sau să se ascundă”, a acuzat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jennifer Psaki.

“Aceste acte sunt inacceptabile și cerem Rusiei să nu comită alte încălcări”, a adăugat ea, dând asigurări, totodată, că “poziția noastră cu privire la Crimeea nu s-a schimbat”.

“În contextul în care Rusia încearcă să justifice în mod cinic (…) «eliberarea» Crimeei, noi reafirmăm că sancțiunile impuse (ca urmare a anexării) Crimeei vor rămâne în vigoare atâta timp cât va continua ocupația” rusă, a anunțat Psaki.

Sursa: mediafax.ro

 

Washingtonul a acuzat luni Moscova de reprimarea populațiilor minoritare din Crimeea și a promis continuarea sancțiunilor impuse Rusiei în urma anexării acestei peninsule ucrainene acum un an, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică. "În cursul anului trecut, Rusia a fost implicată într-o reprimare masivă a minorităților naționale din Crimeea, inclusiv a tătarilor", ai căror membri au fost forțați "să fugă sau să se ascundă", a acuzat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jennifer Psaki. "Aceste acte sunt inacceptabile și cerem Rusiei să nu comită alte încălcări", a adăugat ea, dând asigurări, totodată, că "poziția noastră cu privire…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Reluarea campionatului, în pericol. Răzvan Burleanu se teme după întâlnirea cu Ministerul Sănătăţii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat ...

VIDEO | Guvernul a adoptat măsurile de relaxare care intră în vigoare la 1 iunie: Liber la terase, pe plajă şi la spectacole în aer liber

Executivul Orban a adoptat, joi, într-o şedinţă de Guvern ...

Gafă de proporţii la Turda, de Ziua Eroilor. Autorităţile au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români

De Ziua Eroilor, autoritățile au confundat cimitirele și, în ...