Home » Business » Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania

Banca Transilvania a primit autorizatiile necesare din partea Consiliului Concurentei si a Bancii Nationale a Romaniei, pentru preluarea Volksbank Romania, si estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in prima jumatate a lunii aprilie. 

„Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea BNR si a Consiliului Concurentei privin achizitionarea Volksbank Romania. Banca Transilvania estimeaza ca inchiderea tranzactiei va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie 2015”, potrivit unui comunicat BT transmis marti Bursei de Valori Bucuresti.

Anterior, Consiliul Concurentei a anuntat ca a avizat preluarea Volksbank Romania de catre Banca Transilvania, aceasta din urma putandu-se implica in activitatea bancii achizitionate si inainte de obtinerea aprobarii, dupa ce autoritatea a emis la finele lunii ianuarie o derogare de la Legea Concurentei.

„Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante”,  potrivit Consiliului.

Autoritatea a emis, la cererea Bancii Transilvania, o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei, astfel incat institutia de credit sa se poata implica in activitatea Volksbank Romania si Volksbank Services Romania inainte de obtinerea autorizatiei din partea autoritatii de concurenta pentru preluarea acestora.

Astfel, la inchiderea tranzactiei, estimata pentru luna mai, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clientii cu credite in franci elvetieni care au probleme la plata ratelor.

Banca Transilvania, a treia mare banca din Romania in functie de active, a semnat in decembrie un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank Romania. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice, cele doua institutii de credit urmand sa actioneze ca entitati separate pana la finalizarea procesului de preluare.

Banca Transilvania va oferi clientilor Volksbank cu imprumuturi in franci elevetieni mai multe variante de conversie in lei sau euro, cu discount-uri aplicate ulterior la sold in functie de profilul acestora, reducerea putand depasi in unele cazuri 25%, pentru a scadea expunerea totala si rata lunara.

Sursa: incont.ro

Banca Transilvania a primit autorizatiile necesare din partea Consiliului Concurentei si a Bancii Nationale a Romaniei, pentru preluarea Volksbank Romania, si estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in prima jumatate a lunii aprilie.  "Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea BNR si a Consiliului Concurentei privin achizitionarea Volksbank Romania. Banca Transilvania estimeaza ca inchiderea tranzactiei va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie 2015", potrivit unui comunicat BT transmis marti Bursei de Valori Bucuresti. Anterior, Consiliul Concurentei a anuntat ca a avizat preluarea Volksbank Romania de catre Banca Transilvania, aceasta din urma putandu-se implica in activitatea bancii achizitionate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: