Home » Administratie » Parcări noi în Bârlad

Parcări noi în Bârlad

Consilierii bârlădeni au alocat, în acest an, circa 5 miliarde de lei vechi pentru amenajarea mai multor parcări amplasate în diverse zone ale Bârladului.

Cererea de parcări a crescut considerabil în ultimul deceniu, firește ca urmare a faptului că și numărul autoturimelor este într-o continuă creștere. În anii din urmă, bârlădenii le adresau autorităților locale memorii peste memorii, în care își exprimau nemulțumirea față de faptul că nu au unde să-și parcheze mașinile. Petițiile erau și o consecință a presiunilor făcute de Poliția locală (actuala Poliție comunitară), dar și a agenților rutieri care-i somau pe bârlădeni să nu mai parcheze „ilegal” pe străzile orașului, fără însă ca municipalitatea să ofere alternative.
Pentru 2015 au fost identificate șase zone în care vor fi amenajate parcări betonate: la Gura-Leului, două pe Bulevardul Epureanu (lângă blocul V10 și în perimetrul blocurilor C1, Z3 și I3), pe strada Aleea Parc (blocul F1) și pe strada Vasile Pârvan (în apropierea Grădiniței nr. 9).
Suma de 500.000 de lei este, potrivit delcarației lui Mihai Vicol, director tehnic la Primărie Bârlad, o estimare a necesarului și, include, în afară de platforma betonată, iluminarea zonei, precum și dezafectarea acesteia (demolare construcții ilegale, înlocuire borduri etc.). (Ionuț PREDA)

Consilierii bârlădeni au alocat, în acest an, circa 5 miliarde de lei vechi pentru amenajarea mai multor parcări amplasate în diverse zone ale Bârladului. Cererea de parcări a crescut considerabil în ultimul deceniu, firește ca urmare a faptului că și numărul autoturimelor este într-o continuă creștere. În anii din urmă, bârlădenii le adresau autorităților locale memorii peste memorii, în care își exprimau nemulțumirea față de faptul că nu au unde să-și parcheze mașinile. Petițiile erau și o consecință a presiunilor făcute de Poliția locală (actuala Poliție comunitară), dar și a agenților rutieri care-i somau pe bârlădeni să nu mai parcheze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

7 comments

  1. cine-a pus carciuma-n drum, ala n-a fost om…
    da’, cine-a pus parcarea-n fata scolii de muzica cum este ?!

  2. Propun alesilor locali , inca un spatiu pt parcare si anume , pe strada Vasile Parvan in fatza blocului E2 se poate prelungi parcarea existenta astfel asigurind un trafic mai fluid si in sigurantza . In momentul de fatza , daca trece un TIR , trebuie sa asteptam pana trece el , apoi sa ne continuam si noi drumul .Nu mai spun de starea precara a strazilor din orasul nostru , ma intreb ; oare unde merg impozitele noastre care le platim pentru masini?

  3. Vin si eu cu o sugestie pentru aleșii locali.parcarea de pe str.Siret bl.D3 unde atunci cand plouă parcarea devine o mare mlaștină

  4. ca o vitzica!

  5. Locuri de parcare ce pot fi inchiriate cand au de gand oare sa puna in practica?! M-am saturat sa ma cert cu idiotii de vecini.

  6. curier…

%d blogeri au apreciat: