Home » Administratie » Formularul 101 se depune până pe 25 martie

Formularul 101 se depune până pe 25 martie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui reamintește contribuabililor plătitori de impozit pe profit că miercuri, 25 martie, este termenul limită pentru depunerea formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” aferent anului 2014.

Formularul se completează și se depune de contribuabilii plătitori de impozit pe profit ce au exercițiul financiar același cu anul calendaristic și care efectuează declararea și plata impozitului pe profit trimestrial precum și de contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea și plata impozitului pe profit anual cu plăți anticipate efectuate trimestrial. De asemenea, și contribuabilii societăți comerciale bancare – persoane juridice române și sucursalele din România ale băncilor – persoane juridice străine trebuie să completeze și să depună formularul.
Modelul formularului 101 ” Declaratie privind impozitul pe profit” este reglementat prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.1950/2012 privind aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunerere sau reținere la sursă. Acesta se completează cu ajutorul programului de asistență care poate fi descărcat de pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul pe hârtie, semnat și ștampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit depun declarația până pe data de 25 a celei de-a treia luni de la închiderea anului fiscal modificat.
Pentru definitivarea impozitului pe profit anual datorat pentru anul 2014 din activități desfășurate în asociere se întocmește și se depune formularul 100 ,,Declaratie privind obligațiile de plată la bugetul de stat” însoțit de formularul 104 „Declarație privind distribuirea între asociați a veniturilor și cheltuielilor”.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui reamintește contribuabililor plătitori de impozit pe profit că miercuri, 25 martie, este termenul limită pentru depunerea formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” aferent anului 2014. Formularul se completează și se depune de contribuabilii plătitori de impozit pe profit ce au exercițiul financiar același cu anul calendaristic și care efectuează declararea și plata impozitului pe profit trimestrial precum și de contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea și plata impozitului pe profit anual cu plăți anticipate efectuate trimestrial. De asemenea, și contribuabilii societăți comerciale bancare - persoane juridice române și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: