Home » Invatamant » O nouă tranșă de bani pentru profesori!

O nouă tranșă de bani pentru profesori!

de Răzvan CĂLIN

Până la sfârșitul lunii în curs, dascălii bârlădeni vor încasa o nouă tranșă din restanțele salariale aferente perioadei 2008 – 2011.

Vești bune pentru cadrele didactice din Bârlad (la fel ca și pentru restul dascălilor din țară): până la sfîrșitul lunii martie 2015 în buzunarele lor vor intra sume destul de consistente de bani. Este vorba despre o mai veche datorie pe care statul român o are față de această breaslă. În 2008 a fost promulgată o lege (nr. 221) prin care salariile personalului din invățământul romanesc au fost majorate cu 33,4%. Însă, până în 2012 legea nu a putut fi aplicată din cauză că mai toate guvernele care s-au perindat în fruntea țării au emis ordonanțe de guvern prin care aplicarea acesteia a tot fost amânată. Abia din 2012 ”apele” s-au mai ”dezghețat” și guvernanții au început să fac plăți în mod eșalonat, conform unui grafic stabilit în prealabil.

”Conform acestui grafic, plățile trebuie să se deruleze eșalonat în perioada 2013 – 2016. Până în prezent, s-a achitat cam 65% din total, ceea ce înseamnă că actualmente ar mai rămâne undeva la 35% din majorările stabilite prin lege. Practic, s-au făcut deja plăți în avans, deoarece ultima tranșă ar trebui achitată în primul trimestru al anului 2016. În perioada imediat următoare, mai exact până la sfârșitul lunii martie, se vor plăti două tranșe aferente anului 2016, iar restul de bani vor fi virați în primul trimestru al anului viitor”, ne-a declarat Mircea Marinescu, președintele Sindicatului Învățământ ”Tutova” Bârlad.

Sumele de bani pe care fiecare cadru didactic trebuie să le încaseze diferă în funcție de vechimea fiecăruia în câmpul muncii și nivelul de pregătire profesională. Însă, cert este că sunt dascăli care în urma acestei majorări ar trebui să încaseze și câte 30.000 de lei, sume aferente perioadei octombrie 2008 – mai 2011.

de Răzvan CĂLIN Până la sfârșitul lunii în curs, dascălii bârlădeni vor încasa o nouă tranșă din restanțele salariale aferente perioadei 2008 - 2011. Vești bune pentru cadrele didactice din Bârlad (la fel ca și pentru restul dascălilor din țară): până la sfîrșitul lunii martie 2015 în buzunarele lor vor intra sume destul de consistente de bani. Este vorba despre o mai veche datorie pe care statul român o are față de această breaslă. În 2008 a fost promulgată o lege (nr. 221) prin care salariile personalului din invățământul romanesc au fost majorate cu 33,4%. Însă, până în 2012 legea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

2 comments

  1. sporu de vechime la nedidactici nu se da ,numai de profesori amintiti !

  2. nu stiu cine ne minte, sindicatul sau scolile?
    scolile spun ca nu au bani! luna viitoare vom vedea diferentele, pe cine sa mai crezi?

%d blogeri au apreciat: