Home » Justitie » Arme descoperite în județul Vaslui

Arme descoperite în județul Vaslui

de Marian MOCANU

* Ieri, două persoane din comunele Pogana și Tăcuta au fost descoperite că dețineau ilegal o pușcă de vânătoare și 3 arme neletale, zeci de cartușe și sute de proiectile și obiecte pirotehnice. Cei doi au fost depistați în urma unei acțiuni de percheziții la domiciliu desfășurată la nivel național.

Perchezițiile s-au făcut la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme și muniții letale și neletale, introduse ilegal în țară. Există indicii potrivit cărora armele erau introduse în țară de terțe persoane, ascunse în colete sau în vehiculele de transport persoane.

Pe raza județului Vaslui, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat trei percheziții, din care două pe raza comunei Pogana, la aceeași persoană, și una pe raza comunei Tăcuta. În urma controalelor, polițiștii vasluieni au ridicat, în vederea confiscării, o armă letală, respectiv o pușcă de vânătoare și trei arme neletale, respectiv două pistoale și o pușcă. De asemenea, au fost confiscate 53 de cartușe de calibrele 9 și 12 mm, 500 de proiectile din plumb și peste 700 de obiecte pirotehnice.

Una dintre armele neletale pentru care era obligatorie autorizarea deținerii a fost descoperită într-o dependință a locuinței unui bărbat de 53 ani, din localitatea Bogești, comuna Pogana. Se pare că arma fusese procurată din străinătate prin intermediul unei alte persoane.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, fiind în continuare efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. În cazul în care va fi găsit vinovat, persoana în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni sau la 1 an sau amendă.

De asemenea, din locuința unui bărbat de 52 ani, din satul Protopopești, comuna Tăcuta, polițiștii au ridicat 600 de petarde din categoria a II-a, articole pirotehnice deținute fără drept. Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice

de Marian MOCANU * Ieri, două persoane din comunele Pogana și Tăcuta au fost descoperite că dețineau ilegal o pușcă de vânătoare și 3 arme neletale, zeci de cartușe și sute de proiectile și obiecte pirotehnice. Cei doi au fost depistați în urma unei acțiuni de percheziții la domiciliu desfășurată la nivel național. Perchezițiile s-au făcut la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme și muniții letale și neletale, introduse ilegal în țară. Există indicii potrivit cărora armele erau introduse în țară de terțe persoane, ascunse în colete sau în vehiculele de transport persoane. Pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: